Секретар Штаткић примио обоисту Борислава Чичовачког

11. април 2017. године

Нови Сад, 11. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић  разговарао је данас са Бориславом Чичовачким, једним од наших најбољих обоиста, који је постдипломске студије завршио  на Свелинк Конзерваторијуму  у Амстердаму.

Чичовски, познат иначе као камерни музичар, али и приповеда,  и његова супруга композиторка Исидора Жебељан, спремни су да своје богато уметничко искуство уграде у пројекте Новог Сада као Европске престонице културе 2021. године.

Част је када су два овако велика музичка имена део културе Новог Сада, рекао је током разговора професор Штаткић.

Као солиста и камерни музичар Чичовачки је наступао широм Европе и света. Премијерно је извео четрдесетак композиција српских, холандских и немачких композитора. Бави се и музикологијом, посебно у области српске музике, а аутор је и мноштва новинских чланака, есеја и текстове за компакт-дискове.

Уз то, држао је и предавања на универзитетима у Холандији и Немачкој, а један је од оснивача и Фондације Барка из Амстердама чији је циљ презентовање српске културе у иностранству.