Секретар  Штаткић посетио Општину Инђија

20. април 2017. године

Нови Сад, 20. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић посетио је данас општину Инђија, где је разговарао са председником општинске скупштине Миланом Предојевићем. Повод за посету  била је сарадња институција те општине са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Током разговора, Штаткић је истакао да се поред подршке која се реализује преко конкурса из области културе и иноформисања, квалитетним и добрим пројектима  може аплицирати и у покрајинској Управи за капитална улагања која, како је нагласио, препознаје и значај улагања у институције културе.

Предојевић је, с друге стране, као највеће проблеме са којима се у области културе суочава Општина Инђија означио недостатак простора у Библиотеци Ђорђе Натошевић  и реновирање родне куће књижевника и оснивача часописа Бранково коло Павла Марковића Адамова у Новим Карловцима.

Поред Инђије, делагција Покрајинског секретаријата за културу у којој су били и подсекретар Зоран Лазин и помоћница за фестивале, манифестације и аматеризам Татјана Бањанин, данас је обишла и Нове Карловце и Сланкамен.