Подршка у обнови Дома културе у Равном Селу и у оснивању Фестивала савременог српског филма

02. фебруар 2017. године

Нови Сад, 02. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима данас је у Покрајинској влади разговарао са прослављеним и познатим српским глумцем, редитељем и продуцентом Лазаром Ристовским.

Након свечане промоције његовог филма "Дневник машиновође" у изгорелом Дому културе у Равном Селу, а у жељи да се то једино језгро културних збивања у родном селу прослављеног глумца обнови Ристовски је покренуо иницијативу за организовање Фестивала савременог српског филма.

Према његовим речима, заједничким средствима Министарства за културу и информисање и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и уз подршку Равноселаца, Дом културе није тешко обновити, колико је теже установити овај фестивал, који би требало да добије на трајању и са годинама постане традиционални.

"Млади људи у мањим војвођанским местима, заправо су скоро свакодневно у домовима културе, као и у Равном Селу, где су вежбали и наступали како тамбурашки, тако и фолклорни ансамбл из мог села", рекао је Ристовски.

Секретар Штаткић је подржао идеју о оснивању Фестивала савременог српског филма, као добру идеју, који би требало да има традиционални карактер, јер таквих у нашој земљи нема.