Фестивал хармонике - чувар српског идентитета

16. октобар 2017. године

Нови Сад, 16. октобар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је јуче у Вуковару 5. Међународни Фестивал хармонике Славоније, Барање и западног Срема.

Поздрављајући присутне, Кузамновић је рекао да су Покрајинска влада и ресорни секретаријат препознали значај ове културне манифестације, која окупља младе таленте и да је из тога проистекла и снажна подршка.

Посебно је важно то што се на овај начин негује и поштује култ хармонике, која у српској култури у целини има истакнуто место, додао је Кузмановић, нагласивши да бројност и разноликост учесника доказује да је та подршка била оправдана.

Испред Удружења Чувари српског идентитета обратио се председник Драган Тодић који је,   уједно,  и председник организационог одбора овог фестивала. Поред Покрајинске владе, фестивал је подржан и од стране Савета за националне мањине Владе Републике Хрватске, у чије име је учеснике поздравила  саборскa заступница Драгана Јецков.

У присуству великог броја посетилаца, наступили су такмичари од најмлађег узраста до професионалних хармоникаша. Учествовали су и најбољи хармоникаши из Румуније, Мађарске и Босне и Херцеговине.