Изузетан значај информисања на језицима националних мањина

19. октобар 2017. године

Нови Сад , 19. октобар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић присуствовао је данас обележавању 73. годишњице постојања и рада недељника на словачком језику Хлас људу.

Мисија коју ваш лист има у очувању националног и културног идентитета словачке заједнице је изузетна, а трајање дуго 73 године је потврдило  способност не само једне, него низа генерација новинара и уредника Хласа људу, да ту мисију испуне, рекао је Вукмировић, честитајући у име Покрајинског секретаријата рођендан запосленима у тој кући.

Он је подвукао и изузетан значај информисања на језицима националних мањина у целини и додао да ће подршка државе његовом очувању и развоју и даље бити максимална.

То није само резултат жеље да се поштују међународни стандарди  или обавеза које проистичу из домаће законске регулативе. То је, пре свега и изнад свега, суштинско, недвосмислено и трајно опредељење српског друштва и потврда његове демократичности, нагласио је Вукмировић.

У оквиру обележавања 73. рођендана, најистакнутијим новинарима и уредницима Хласа људу, додељене су и награде за резултате остварене у 2017. години.