Бороја отворила "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек- Петровград Зрењанин

4. октобар 2017. године

Нови Сад/Зрењанин, 4. октобар 2017. - Помоћница покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја отворила је у Kултурном центру Зрењанина изложбу фотографија "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек- Петровград Зрењанин.

Ова изванредна изложба је резултат посвећеног рада тима људи који је успео да нас, представљајући нам архитектуру и градитељску културу Зрењанина у једном временском периоду, наведе на промишљање о целокупном културном развоју свог града, рекла је том  приликом Бороја.

Она је подсетила и на прелепу реченицу велике српске књижевнице Исидоре Секулић да култура постоји да би оплемењивала човека и да се налази у свим стварима око нас.

То значи да у сваком сегменту човековог живота можемо да пронађемо део културе и део историје, о чему речито сведочи и изложба која је пред нама, додала је Бороја.

Као посебан квалитет изложбе "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек- Петровград Зрењанин она је истакла савремени приступ који је  подрзаумевао и висок ниво партиципације грађана.

То је од изузетно велике важности и у смислу побољшања доступности културних садржаја, али и у стварању нове публике, закључила је помоћница покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

Иложбу "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек-Петровград Зрењанин коју је дизајнирала Данка Јечменица, чине фотографије Јована Његовића Дрндака. На њима су архитектонски најзначајнији зрењанински објекти које су мапирале архитекта Јелка Ђорђевић и историчарка уметности Весна Kаравида.