У Бачкој Паланци Пјесмом и игром кроз Крајину  

9. октобар 2017. године

Нови Сад/Бачка Паланка, 9. октобар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић поздравио је у суботу у Бачкој Паланци учеснике културне манифестације Пјесмом и игром кроз Kрајину, која је плод сарадње Kултурне заједнице Kрајине из Београда и општинског руководства Бачке Паланке.

 

Поздрављајући учеснике скупа, госте и домаћине, Кузмановић је рекао да је ово још једна у низу оних манифестација које сваког од нас у различитостима чини богатијим, а културу једног друштва у целини садржајнијом.

Крајишка култура има низ својих особености и одавно је природан део лепезе наше мултикултуралности, чинећи је још лепошом и још раскошнијом, додао је заменик покрајинског секретара и позвао представнике свих крајишких удружења да учествују на конкурсима Покрајинског секретаријата на којима се стимулише традиционално народно стваралаштво.

Испред Културног центра Крајине, учеснике је поздравио председник Управног одборља Жељко Кукић, а испред Заједничког већа општина из Вуковар председник те асоцијације Срђан Јеремић. Обојица су изразила наду да ће манифестација Пјесмом и игром кроз Крајину постати традиционална, за шта, према речима домаћина, у Бачкој Паланци, постоји расположење.

 

У културном делу програма наступили су КУД Срем из Маркушице, КУД Ђоко Патковић из Боботе, КУД Вук Караџић из Чонопље и Удружења Дар завичаја из Младенова.