Мирослав Илић присуствовао хуманој акцији Помоћ угроженима

10. октобар 2018. године

Нови Сад, 10. октобар 2018. - Нови Сад, 10. октобар 2018.- Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић присисувовао је јуче у Новом Саду, реализацији  добротворне акције даривања 180 ланч пакета под називом Помоћ угроженима. Ову хуману акцију организовала је Добротворна установа Православне Епархије бачке, под називом Владика Платон Атанацковић,  уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја Буловића, а  ове године  подршку је пружио и Покрајински секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Приликом даривања помоћи корисницима Службе помоћи и неге у кући, Илић је са Управником Добротворне установе јерејем Лазаром Мајсторовићем, посетио корисницу Службе госпођу Неду Нонковић, избеглицу из Книна. Неда Нонковић овом приликом се захвалила на хуманости Добртовнорне установе и ресорног секретаријата, нагласивши да њена и остале породице које живе у тешким животним околностима уз заједничку бригу Цркве и државних институција нису препуштени забораву. 

Акцију дељења ланч пакета са основним животним намирницама за социјално угрожене појединце и породице на подручју града Суботице, општине Тител и града Новог Сада. Добротворна установа је реализовала у сарадњи са свештеницима који служе у тим срединама. Приликом реализације овог пројекта угроженим корисницима Службе помоћи и неге у кући, која се од 2013. године са успехом релизује под окриљем Установе, на подручју града Новог Сада, је уз ланч пакет, непокретним корисницима дариван и пакет пелена.