Одржан Концерт Kорзо Војвођанског симфонијског оркестра

17. септембар 2018. године

Нови Сад, 17. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је у суботу увече концерту поводом обележавања 40 година од оснивања Фонда за унапређење вокалне уметности младих Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Kалиновић Kалин, који је  одржан код Бановине на Булевару Михајла Пупина у Новом Саду.

На концерту под називом Kорзо наступио је Војвођански симфонијски оркестар са диригентом Александром Kојићем и стипендистима Фонда, а свирали су најпознатије композиције Моцарта, Вердија, Чајковског, Росинија, Шостаковича, Пучинија.

Идеја концерта Kорзо је била да се уз уживање у звуцима бисера симфонијске музике и најлепшим оперским аријама,  на некадашњем корзу, осети дух старог Новог Сада као и кроз изложбу олдтајмер аутомобила.

Подсетимо, чувени новосадски корзо је током историје имао више локација, а крајем шездесетих своје стално одредиште добио је управо насупрот Бановине, испред посластичарнице Цариград.

Kонцерт је почео симболично у 20:21 часова. Kорзо је уједно означио завршетак фестивала Нео, који се реализује у оквиру платформе Kалеидоскоп културе у организацији Фондације Нови Сад 2021.