Активне, храбре и амбициозне жене воде ка успешној заједници

Под слоганом „Активне жене – активна заједница“ данас је у Српском народном позоришту у клубу „Трема“ одржан „коктел успешних жена“, на којем је о професионалним достигнућима говорила и Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Честитајући 8. март – Дан жена, Милошевићева је истакла да позиција покрајинског секретара, као жена, јесте тежак посао, али уз личну амбицију и радећи управо оно што волимо, ми га радимо квалитетно и на корист свих.

„Члан Покрајинске владе је још једна жена, која обавља посао покрајинског секретара за финансије, одговорно и савесно и то је доказ да жене равноправно доносе важне одлуке“, рекла је Милошевићева и додала да данас на најважнијим функцијама у држави јесу жене и то је порука младим женама да буду храбре, јаке, истрајне и амбициозне у својим професијама, да би постигле свој зацртан успех.

На панелу је, поред секретара Драгане Милошевић, о успесима у домену културе говорила управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић Бугарски, у домену политике одборница у Скупштини града Новог Сада Дина Вучинић, професорка на Правном факултету Универзитета у Новом Саду Маријана Дукић-Мијатовић, доценткиња на Правном факултету и иницијаторка „Алексиног закона“ Драгана Ћорић, као директорка корпоративних послова у енергетском сектору Тијана Вучевић-Ћоровић.

Циљ овог догађаја јесте економско оснаживање жена, као и њихово повезивање, тако су током првог панела успешних жена, о својим резултатима, мотивацијама и потешкоћама говориле директорка организације „Бизнис на штиклама“ Софија Бајић, организаторка Конгреса „Исхране будућности“ Ивана Вујасин, директорка хотела „Фонтана“ у Врњачкој Бањи Ивона Боројевић, власница гинеколошке ординације „Вебер“ др Драгана Вебер, као и директорка програма Радио телевизије Војводине Соња Кокотовић.

На почетку догађаја, поздравне речи упутили су директор Конгесног едукатинвог центра Дејан Шкобић и координаторка пројекта Инес Савуљић.