Драгана Милошевић: Информисање на језицима националних мањина један je од најзначајнијих приоритета Покрајинске владе

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Покрајинској влади уручила уговоре за суфинансирање листова на језицима националних мањина чији су оснивачи национални савети, вредне 312 милиона динара.

 „Информисање на језицима националних мањина један je од најзначајанијих приоритета Покрајинске владе“ рекла је ресорни секретар Милошевић и додала да је у претходне три и по године, од када је актуелни сазив Покрајинске владе на челу са председником Игором Мировићем, ова средства су увећана са 264 милиона на 312, са жељом и тенденцијом да она буду још виша.

Како је навела секретар Драгана Милошевић и данас су, као и претходних година, уручени уговори за 22 листа које издаје девет издавачких кућа – Мађар Со, Хет нап, Хлас људу, Либертатеа, Руске слово, Хрватска ријеч, Буњевачки информативни центар, Ридне слово и Македонски информативни и издавачки центар.

Она је прецизирала да је реч  о месечним, недељним и дневним новинама и ови уговори су  један од показатеља  да Покрајинска влада преко ресорног секретаријата, брине о националним мањинама и очувању њиховог идентитета, односно, језика, писма и културе уопште.

Зато, истакла је Милошевићева, Покрајинска влада јесте искрен партнер и пријатељ у континуираном раду листова националних заједница-националних мањина, што ће и надаље бити и уједно је то и доказ да оно што је председник Игор Мировић истакао у свом експозеу обраћајући се покрајинским посланицима на почетку мандата јесте урађено.

Директор Новинско издавачке установе „Либертатеа“ Нику Чобану захвалио се у име девет издавачких листова на језицима националних мањина- националних заједница, истичући да без подршке Покрајинске владе њихов опстанак би био угрожен и зато управо тај партнерски однос државе јесте веома битан у очувању националних идентитета на овим просторима.