Драгана Милошевић у радној посети институцијама културе Доње Аустрије

Нови Сад/Санкт Пелтен, 21. јануар 2020. – На позив Покрајинске владе Доње Аустрије, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  борави у дводневној  радној посети граду Санкт Пелтену, где је посетила бројне институције културе, као и успоставила културолошку сарадњу са њиховим представницима.

Током разговора са председницом Покрајинске владе Доње Аустрије Јоханом Микл-Лајтнер (Johanna Mikl- Leitner), секретар Милошевић је представила инстутуције културе АП Војводине (њих дванаест), чији је оснивач Покрајинска влада, где је апострофирала њихов начин рада, моделе финансирања, као и могућности за  међурегионалну сарадњу.

Секретар Милошевић је овом приликом нагласила и могућности за јачу сарадњу са Доњом Аустријом, од ове године, када АП Војводина преузима председавање Заједницом подунавских регија и током тог периода до 2021. године, Српско народно позориште успоставиће сарадњу са Еуробалетом из Санкт Пелтена.

Овом приликом саговорници су се договорили и о ширим аспектима културолошке сарадње, која би могла и да обухвати заједничку изложбу, као и културолошко- институционалну размену.

Током јучерање посете, ресорни секретар обишла је и театар „Landestheater“, након чега је присуствовала и концерту класичне музике у “Festspielhaus“ центру.

У делегацији присутни су и управник Српског народног позоришта Зоран Ђерић, директор балета СНП-а Тони Ранђеловић, програмски директор Фондације „Нови Сад 2021“ Лазар Јовановић, као и асистент секретара Драгана Јовановић.