Интензивнија сарадња програмских савета РТВ и РТС

Сарадња програмских савета Радио-Телевизије Војводине (РТВ) и Радио-Телевизије Србије (РТС), убудуће ће бити интензивнија него до сада, што би требало да допринесе да они успешније  остварују улоге коју имају као регионални, односно национални јавни медијски сервис, договорено је данас, на првом заједничком састанку тих тела одржаном у Новом Саду.

Састанку је, уз остале, присуствовао и помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђође Вукмировић.

„Улога јавних медијских сервиса је веома важна, пре свега у подизању професионалних стандарда и производњи најквалитетнијих медијских садржаја у свим програмским сегментима, нарочито у оним за које комерцијалне телевизије, по правилу, немају интереса, а за друштво су од изузетног значаја, попут образовног, културног или документарног “, рекао је Вукмировић.

У том контексту, додао је он, веома је важна и улога њихових програмских савета који би требало да буду објективан глас, односно релевантна оцена јавности којој се јавни сервиси обраћају. Управо због тога, програмски савети РТВ и РТС ће, поред осталог, сарађивати и у организовању јавних распарава о својим програмима. Прве од њих уследиће већ крајем октобра, односно током новембра.

„Почетком ове године Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама је Програмском савету РТС пружио логистичку подршку у организовању јавне расправе о културном програму, одржане у Новом Саду. Због оправданог интереса јавности за квалитет њихових програма, спремни смо да на сличан начин будемо партнери и једном и другом јавном сервису и у времену које долази“, наласио је Вукмировић.

Заједничком састанку програмских савета РТВ и РТС присуствовали су и државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић и заменик генералног директора РТВ Јожеф Клем.