Обележен Дан Музеја Војводине

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја присуствовала је данас обележавању 171. године од оснивања једне од најзначајнијих институција културе у Војводини, Дану Музеја Војводине.

Том приликом директор ове институције, др Драго Његован, подсетио је на седам изложби реализованих у Музеју Војводине, три изложбе у иностранству, позајмице, промоције књига, предавања, радионице, пројекције, концерте, рад на дигитализацији, учешће сарадника на међународним научним конференцијама…

У оквиру програма, представљена је “Споменица Музеја Војводине 1847-1947-2018” др Јоване Милутиновић, својеврсна монографија досадашњег рада. Ауторка је нагласила комплексност издања, вођеног осећајем да прикаже историјат ове институције, али и да књига буде пријемчива публици.

Рођендан Музеја Војводине је дан рођења Милоша Црњанског (1893-1977) који је обележен књигом посвећеном овом значајном писцу, чија је ауторка Лидија Мустеданагић. Традиционално, на Дан Музеја Војводине, уручене су и захвалнице сарадницима и пријатељима, који су у протеклој години допринели успешности његовог рада.