Од јесени сигнал из нове зграде РТВ на Мишелуку

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, у пратњи председника Скупштине Војводине Иштвана Пастора, покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгане Милошевић и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, радове на изградњи нове зграде Радио-Телевизије Војводине (РТВ) на Мишелуку.

Подсетивши да су тај објекат који се чека равно две деценије – још од НАТО агресије на нашу земљу и рушења старе зграде РТВ која се налазила на истом месту – пре две године започеле актуелне владе републике и покрајине и да ће у њега заједно уложити више од 48 милиона евра, председник Србије је оценио да ће његов завршетак бити још једна победа стварања над рушењем и деструкцијом.

„Веома сам срећан што радови овако добро напредују и што ме уверавају да ће сигнал из ове зграде кренути већ у новембру ове године. Најважније је, међутим, да програм који се одавде буде емитовао буде добар и за Србе, и за Мађаре, и за Румуне, Словаке, Хрвате, Русине и све друге којима је намењен“, додао  је он.

У новој згради РТВ  чијих 17.530 метара квадратних ће бити опремљено најмодернијом опремом ће, да подсетимо, бити смештене све телевизијске и радијске, као и веб редакција, односно све пратеће службе покрајинског јавног сервиса.

Уз остало, запосленима ће на располагању бити пет телевизијских и шест радијских студија из којих ће се програм, поред српског, емитовати и на 15 језика националних мањина.