Отворен јубиларни 25. фестивал „Злата брана“ у Кисачу

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, поздравила је синоћ  у Кисачу учеснике јубиларног 25. Дечијег фестивала „Злата брана“.

„Част је и привилегија бити део овог јединственог дечијег фестивала, који се толике године одржава у Кисачу и окупља најмлађе учеснике не само из наших крајева, већ и много шире“ истакла је секретар Милошевић и додала „да ће Покрајинска влада увек бити партнер у подршци оваквим манифестацијама“.

Посебно ми је драго, нагласила је она, „што се на једном месту негују култура, обичаји, фолклор и језик словачке националне заједнице и што су управо ови мали фолклораши чувари традиције оба наша народа, који вековима живе заједно и ту нит, која нас спаја, чини овај фестивал јединственим“.

Организатор фестивала који се одржава у дворишту ОШ „Људевит Штур“ је Културни центар „Кисач“, а по речима директора тог центра Павела Суровог на фестивалу учествује више од 1.300 девојчица и дечака из Србије, Словачке, Хрватске и других земаља, што овај фестивал, у својој категорији, чини највећим не само у оквирима наше земље, него и шире.

Фестивал „Злата брана“ званично је отворио председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић, а поздравне речи упутила је и амбасадорка Републике Словачке у Србији Дагмар Репчекова.