Položeni venci i odata počast kralju Milanu Obrenoviću

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama zadužen za kulturno nasleđe dr Milan Micić i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić danas su u manastiru Krušedol na Fruškoj gori položili venac  i odali počast kralju Milanu Obrenoviću, povodom obeležavanja 118. godina od njegove  smrti (1901. godine). Organizator ove državne ceremonije je  Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Pored državnog sekretara i pomoćnika sekretara, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predsednik Skupštine opštine Irig Vladislav Ilkić.

Podsećanja radi, kralj Milan Obrenović vladao je Srbijom od 1868. do 1889. godine. Tokom tog perioda vođeno je više oslobodilačkih ratova, a Srbija je stekla međunarodno priznanje odlukama berlinskog kongresa od 13. jula 1878. godine. Kralj Milan umro je u Beču 11. februara 1901. godine, a sahranjen je u grobnici, koja se nalazi u manastiru Krušedol na Fruškoj Gori.