Предавање у терапијској заједници Земља Живих

Помоћник Мирослав Илић посетио је Заједницу за психо-социјалну рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности „Земља Живих“ у Брајковцу, код Лазаревца. „Земља Живих“ је установа Српске Православне Цркве и основана је 2006. године. Том приликом, Илић је одржао штићеницима предавање на тему Задужбинарство као резултат сарадње Цркве и државе, говорећи о бројним примерима саборности и предузетништва српске елите  из 19. и 20. столећа. Српска привредна елита је свој капитал уједињавала око пројеката српске заједнице, те је своје велике пословне успехе употребљавала за опште добро – од Светог Саве, који је институционализовао задужбинарство као добротворну делатност, до Илије Милосављевића Коларца, Николе Спасића, Луке Ћеловића, епископа Николаја Велимировића, Михајла Пупина и Николе Тесле.

С обзиром на то да живот у терапијској заједници подразумева свакодневне активности, предавање је део радне терапије као активности у процесу рехабилитације штићеника.

У претходном периоду, помоћник Илић је посетио још две терапијске заједнице „Земља Живих“ у којој, такође, бораве мушкарци. То су Ченеј и Вилово. У плану је посета и јединој, за сада, преосталој заједници у Крчедину у којој су штићеници жене.