Почиње меморијал у част композитора Рудолфа Бручија
27. март 2017. године

Нови Сад, 27. март 2017. - Меморијал посвећен 100. годишњице рођења великог композитора Рудолфа Бручија (Загреб 1917-Нови Сад 2002), почеће у четвртак 30. марта, на дан његовог рођења, концертом који ће Војвођански симфонијски оркестар приредити у новосадској Синагоги, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Покрајинској влади.

   Детаљније >>>

 
Посета делегације Курског државног универзитета
22. март 2017. године

Нови Сад, 22. март 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је у Покрајинској влади примио делегацију Курског државног универзитета, коју је предводила декан Историјског факултета др Ирина Конорева Александровна. У делегацији су били др Игор Цуканов историчар и др Олга Рагунштеин.

   Детаљније >>>

 
Додир стакла нордијских мајстора дизајна
21. март 2017. године

Нови Сад, 21. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић отворио је вечерас у Музеју Војводине изложбу савременог нордијског стакла под називом Додир стакла. Реч је о изложби коју су заједно са Музејом Војводине и Музејом Мимара у Загребу, организовале Амбасада Данске, Финске, Норвешке и Шведске.

   Детаљније >>>

 
Подршка исламској заједници

20. март 2017. године

Нови Сад, 20. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је у Покрајинској влади разговарао са муфтијом војвођанским Мухамедом Зилкићем.

   Детаљније >>>

 
Секретар Штаткић разговарао са представницима Француског института у Србији и Новом Саду
16. март 2017. године

Нови Сад, 16. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић данас су у Покрајинској влади разговарали са директором Француског института у Србији Жан Батистом Кизеном, извршном директорком Ан-Лорен Вигуру, и руководиоцем Француског института у Новом Саду Орели Поле.

   Детаљније >>>

 
Премијера Дивјаковићеве опере Владимир и Косара у СНП
16. март 2017. године

Нови Сад, 16. март 2017. - Премијера опере у два чина Стевана Дивјаковића Владимир и Косара, биће изведена 18. марта, а прва реприза 28. марта, на Дан Српског народног позоришта, што је било повод за данашњи састанак покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професора Мирослава Штаткића са аутором, извођачима и директором опере СНП Александром Станковим.

   Детаљније >>>

 

Запажен наступ  Покрајинског секретаријата на Међународном салону књига

13. март 2017. године

Нови Сад, 13. март 2017. - Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама имао је веома запажен наступ на  Међународном салону књига који је, заједно са Сајмом образовања Путокази и Међународном изложбом уметности Арт експо, одржана је прошле недеље на Новосадском сајму, где је током седам дана трајања манифестације била запажена посета штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

   Детаљније >>>

 
Kузмановић положио венац на споменик Михајлу Пупину
12. март 2017. године

Идвор, 12. март 2017. - Поводом 82. годишњице од смрти великог српског научника Михајла Идворског Пупина (Идвор, 9. октобар 1854. - Њујорк, 12. март 1935.), у православној цркви Светих благовести у Идвору данас је служен парастос и положени су венци на његов споменик подигнут у црквеној порти.

   Детаљније >>>

 
Сусрет Штаткића и Расинског
10. март 2017. године

Нови Сад, 10. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је у Покрајинској влади разговарао са познатим српским композитором Мирољубом Аранђеловићем Расинским.

   Детаљније >>>

 
Словачка БИБИАНА узор и модел куће уметности за децу
7. март 2017. године

Нови Сад, 07. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић разговарали су данас са Петером Тврдоњем, директором БИБИАНЕ, познате словачке међународне куће уметности за децу из Братиславе и директором Галерије наивне уметности у Ковачици Јаном Цицком.

   Детаљније >>>

 
Отворен 12. Међународни сајам образовања Путокази
06. март 2017. године

Нови Сад, 06. март 2017. - 12. сајам образовања Путокази, 23. међународни салон књига и 22. међународна изложба уметности Арт експо отворени су данас у аули Новосадског сајма. Сајамске манифестације званично је отворио министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Младен Шарчевић и том приликом подсетио је присутне да је само пре шест месеци у Србији било три профила дуалног образовања у оквиру средњих стручних школа, а да се до краја ове године очекује између 17 и 20 нових образовних средњошколских профила.

   Детаљније >>>

 

На Фестивалу   Корнелије у Сремским Карловцима 13 хорова

05. март 2017. године

Сремски Карловци, 05. март 2017. - Фестивал хорске црквене и световне музике Корнелије отворен је синоћ у Саборној цркви у Сремским Карловцима, као центру српске духовности и црквене музике. Присутне на отварању поздравио је и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић.

   Детаљније >>>