Мултимедијални портрет уметника  Предрага Пеђе Ђаковића

03. децембар 2018. године

Нови Сад, 03. децембар 2018. - Много је оних, који су склони ставу да је од свих грана уметности управо наше сликарство направило највише узлете ка европским врховима рекла је вечерас на отварању мултимедијалног представљања уметника Предрага - Пеђе Ђаковића, у Културном центру Новог Сада, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Промовисана књига Авантуре на Балкану 1915

03. децембар 2018. године

Нови Сад, 03. децембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић говорила је данас у Архиву Војводине на промоцији књиге Авантура на Балкану 1915, насталој по истоименом рукопису др Дагласа Долда, члана експедиције америчког Колумбија универзитета за пружање помоћи Србији током 1915. године.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић примила делегацију из Истре

30. новембар 2018. године

Нови Сад, 30. новембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је, у Покрајинској влади, о наставку већ традиционалне сарадње, разговарала са делегацијом Истарске жупаније, начелником за културу Владимиром Торбицом и директорком Истарске културне агенције Александром Винкерлић.

   Детаљније >>>

 

Илић посетио Српску црквену општину у Чапљини

29. новембар 2018. године

Нови Сад/Чапљина, 29. новембар 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић посетио је током прошлог викенда Српску православну црквену општину у Чапљини, где је, уз остало, обишао и Пребиловце и Клепце, српска села у Доњој Херцеговини позната по страховитим размерама страдања српског становништва током Другог светског рата.

   Детаљније >>>

 

Уручене награде Златно перо Друштва новинара Војводине

27. новембар 2018. године

Нови Сад, 27. новембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, уручила је данас награде Златно перо које Друштво новинара Војводине (ДНВ), за укупан новинарски ангажман, традиционално додељује сваке године.

   Детаљније >>>

 

Вукмировић отворио изложбу Милана Тркуље Солунци

24. новембар 2018. године

Нови Сад, 24. новембар 2018. -  Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић отворио је данас у Студију М Радио Новог Сада изложбу Солунци новосадског сликара и вајара Милана Тркуље (1941-2011).

   Детаљније >>>

 

Присаједињење Војводине - вековни понос уједињених Срба и Словака

23. новембар 2018. године

Нови Сад, 23. новембар 2018. -  Изузетна ми је част што сам у прилици да вам се вечерас обратим у оквиру обележавања једног заиста изузетног заједничког јубилеја -стогодишњице присаједињења војвођанских области Краљевини Србији  рекла је вечерас  у Словачком војвођанском позоришту у Бачком Петровцу, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обраћајући се на Свечаној академији, поводом прославе присаједињења Војводине Краљевини Србије.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Илустрована монографија је прича о великанима наше историје

23. новембар 2018. године

Нови Сад, 23. новембар 2018. -  Датуми попут 25. новембра и других важних дана из наше историје у претходним деценијама стидљиво су се обележавали, а дошао је тренутак да данас цела Војводина, па самим тим и Србија с поносом прича и обележава овај дан присаједињења војвођанских области Краљевини Србији рекла је данас у Музеју Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, на промоцији илустроване монографије др Драге Његована Присаједињење Војводине Србији 1918.

   Детаљније >>>

 

Анико Рожи уручена награда Медијакулт

20. новембар 2018. године

Нови Сад, 20. новембар 2018. - Награда Медијакулт коју Завод за културу Војводине сваке године додељује за креативно ТВ стваралаштво у области културе и интеркултуралности, уручена је данас Анико Рожи, уредници у редакцији на мађарском језику Радио-Телевизије Војводине (РТВ).

   Детаљније >>>

 

Конференција посвећена успешним женама из света бизниса, медија и културе

20. новембар 2018. године

Нови Сад, 20. новембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратилa се данас  на конференцији Женско предузетништво у бизнису, медијима и култури, коју је организовао  Color Media group у хотелу Шератон у Новом Саду, а који је на једном месту окупио бројне успешне жене из света бизниса, медија и културе.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Посебна изложба о племенитим људима 1915. године

20. новембар 2018. године

Нови Сад, 20. новембар 2018. - Познати српски књижевник Јаков Игњатовић је у своје доба рекао, да се нада да ће доћи доба када ће се потомци сећати својих учитеља и чуваће спомен њихов као скупоцени аманет рекла је данас у  Архиву Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отварајући изложбу Авантура на Балкану 1915.-слике-успомене-сећања.

 

   Детаљније >>>  

 

Одржан 4. Фестивал фолклора Срба из региона

18. новембар 2018. године

Нови Сад, 18. новембар 2018. -  Војводина је била и остала место преплитања култура, нација и вера, а овај сада већ традиционални фестивал фолклора Срба из региона јесте доказ постојања српског идентитета и нашег наслеђа и постојања, које су нам наши преци оставили, а сви ми смо дужни да га чувамо за будуће генерације рекла је вечерас уочи почетка 4. Фестивала фолклора Срба из Крајине, Републике Српске и Федерације БиХ, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Систем мањинског информисања је веома важан за европски пут Србије

16. новембар 2018. године

Нови Сад, 16. новембар 2018. - Модел информисања на језицима националних мањина који функционише у Републици Србији је, без сумње, један од елемената који даје позитиван допринос европском путу наше земље, став је панела Да ли и како мањински медији утичу на процес евроинтеграције, одржаног данас у оквиру Друге Европска конференција посвећена мањинским и локалним медијима.

   Детаљније >>>  

 

Отворена изложба о новосадским адвокатима

16. новембар 2018. године

Нови Сад, 16. новембар 2018. -  Подсекретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић, заменица и помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Душица Ракић и Нела Милишић синоћ су у Галерији ликовне уметности Поклон збирке Рајка Мамузића у Новом Саду, присисутвовали отварању изложбе "Адвокат".

   Детаљније >>>  

 

Снажна подршка матичним библиотекама у Војводини

9. новембар 2018. године

Нови Сад, 9. новембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  данас је одржала други у низу радни састанак са управником Библиотеке Матице српске Селимиром Радуловићем и директорима осам матичних библиотека у АП Војводини. Реч је библиотекама у Новом Саду, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Суботици, Панчеву и Вршцу.

   Детаљније >>>  

 

Драгана Милошевић: Изложба у Будимпешти као трајан белег и раскошно сведочанство нестале српске вароши у Будиму

9. новембар 2018. године

Нови Сад, 9. новембар 2018. - У барокној дворани Музеја у тврђави Историјског музеја Будимпеште, данас је свечано отворена изложба Српска Саборна црква у Табану. Трагом нестале српске вароши у Будиму, која је резултат сарадње Историјског музеја Будимпеште, Галерије Матице српске, Музеја Српске православне епархије будимске у Сентандреји и Српског института у Будимпешти.

   Детаљније >>>  

 

Станислав Радуловић отворио изложбу Милан Коњовић из новосадских колекција

9. новембар 2018. године

Нови Сад, 9. новембар 2018. -  Сликарство је чудо. И увек је загонетка. Да није тако, давно бих престао да сликам. Бескрајно је и неухватљиво као равница. Мислиш тамо негде је крај, а хоризонт се негде помера  цитирао је мисли великог маестра Милана Коњовића, подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић синоћ у Спомен збирци Павла Бељанског, отварајући изложбу Милан Коњовић из новосадских колекција.

   Детаљније >>>  

 

Драгана Милошевић: Позоришним фестивалом језичких мањина света негујемо сличности у различитостима

5. новембар 2018. године

Нови Сад, 5. новембар 2018. - Велико је задовољство бити део овог великог међународног позоришног фестивала, који је довео Европу и свет у Нови Сад и то богатство, које у сличностима показује различитости је од непроцењивог значаја, због чега ће подршка Покрајинске владе и ресорног секретаријата бити увек присутна рекла је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић уочи отварања другог по реду позоришног фестивала језичких мањина света "Sinergy" вечерас  у Новосадском позоришту.

   Детаљније >>>  

 

Стратешки циљ Покрајинске владе јесте и пројекат Буђење Фрушке горе

3. новембар 2018. године

Нови Сад, 3. новембар 2018. - Пројекат Буђење Фрушке горе јесте и биће један од стратешких циљева Покрајинске владе и Фондације Нови Сад 2021, која између осталог има за циљ промовисање културних садржаја, развој инфраструктуре и још много тога, како би на најбољи могући начин оживели потенцијал Фрушке горе рекла је данас на конференцији за медије у комплексу Врдничка кула у Врднику, покрајински секретар за културу, информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 
Мирослав Илић присуствовао отварању изложбе у Патријаршијском двору у Сремским Карловцима
31. октобар 2018. године

Нови Сад, 31. октобар 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић, задужен за односе с верским заједницама присуствовао је у Патријаршијском двору у Сремским Карловцима отварању изложбе, коју је Музеј града Новог Сада организовао  поводом 260-те годишњице од почетка градње Саборне цркве Светог Николе у  центру српске духовности.

Детаљније >>>

 

Музика не познаје границе

30. октобар 2018. године

Нови Сад, 30. октобар 2018. - Пијанисткиња и композиторка Јулија Бал је велики амбасадор наше, а од транскрипције 12 едита бразилског композитора Вила-Лобоса са гитаре на клавир и бразилске културе, рекла је данас покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Детаљније >>>

 

Обележен Дан Музеја Војводине

29. октобар 2018. године

Нови Сад, 26. октобар 2018.

- Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја присуствовала је данас обележавању 171. године од оснивања једне од најзначајнијих институција културе у Војводини, Дану Музеја Војводине.

Детаљније >>>

 

Додељена 51. награда Спомен збирке Павла Бељанског

29. октобар 2018. године

Нови Сад, 26. октобар 2018. -

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић данас је примио захвалницу Спомен збирке Павла Бељанског, ресорном секретаријату за подршку у програмима и плану рада ове институције.

Детаљније >>>
 
Драгана Милошевић обишла 63. Међународни сајам књига у Београду

25. октобар 2018. године

Нови Сад / Београд, 25. октобар 2018.-  Учешће на 63. Међународном сајму књига било је права прилика да јавности представимо пре свега  књиге посвећене  стогодишњици присаједињења Војводине Краљевини Србији коју ове године обележавамо, изјавила је данас, приликом обиласка сајма покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Детаљније >>>
 

Подршка завршетку радова на Житном магацину и  археолошком парку Арача у општини Нови Бечеј

24. октобар 2018. године

Нови Сад/Нови Бечеј, 24. октобар 2018.- Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је посетила општину Нови Бечеј, где је заједно са председником општине Сашом Максимовићем и директором Покрајинског завода за заштиту споменика културе Зораном Вапом разговарала о даљим плановима рада на заштити два споменика културе: Житном магацину и археолошком парку Арача.

Детаљније >>>

 

Програм промотивних активности Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама на 63. Међународном сајму књига у Београду

24. октобар 2018. године

Нови Сад, 24. октобар 2018. - Од 21.  до 28. октобра ове године ,  на 63. Међународном сајму књига у Београду на штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама,у хали 4, промовисана су и представљена бројна издања издавачких делатности институција културе у АП Војводини и шире.

 

Детаљније >>>

 

Морамо да оснажујемо једни друге у очувању наших идентитета

23. октобар 2018. године

Нови Сад, 23. октобар 2018. -  Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја присуствовала је јуче, у дворцу Еђшег у Новом Саду, отварању изложбе  Сликом заједно, уприличене поводом десетогодишњице рада покрајинских завода за културу националних мањина.

Детаљније >>>

 
Интензивнија сарадња порграмских савета РТВ и РТС

22. октобар 2018. године

Нови Сад, 19. октобар 2018. - Сарадња програмских савета Радио-Телевизије Војводине (РТВ) и Радио-Телевизије Србије (РТС), убудуће ће бити интензивнија него до сада, што би требало да допринесе да они успешније  остварују улоге коју имају као регионални, односно национални јавни медијски сервис, договорено је данас, на првом заједничком састанку тих тела одржаном у Новом Саду.Састанку је, уз остале, присуствовао и помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђође Вукмировић.

Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић уручила награду Милица Стојадиновић Српкиња Тањи Ступар-Трифуновић

18. октобар 2018. године

Нови Сад, 18. октобар 2018. - Нови Сад, 18. октобар 2018.- Вишедеценијска традиција посвећена имену и делу наше велике и ванвременске песникиње у Тањи Ступар-Трифуновић добија још једног лауреата и настављача и ја јој на томе од срца честитам, рекла је данас, приликом уручења награде Милица Стојадиновић Српкиња у Заводу за културу Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Детаљније >>>

 

Отворена ретроспективна изложба "Акционе форме" Илије Шошкића

13. октобар 2018. године

Нови Сад, 15. октобар 2018. - Колико заједно дејствујемо не само на нивоу покрајинских или локалних институција, већ и на нивоу читаве државе, онда добијемо једну овако импозантну изложбу, као што је ова пред нама и као таква је пример и другим институцијама културе да виде како и шта се може постићи сарадњом и удруживањем рекла је синоћ на отварању ретроспективне изложбе Акционе форме авангардног уметника Илије Шкошкића у Музеју савремене уметности Војводине, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

 

Детаљније >>>

 

Композицијама Шехерезаде и Зеленашеве смрти отпочела нова сезона Војвођанског симфонијског оркестра

15. октобар 2018. године

Нови Сад, 15. октобар 2018. - Након својеврсног концерта, одржаног 15. септембра на отвореном, испред Бановине, којем је присуствовало десетак хиљада људи, синоћ је у новосадској Синагоги, у присуству покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић почела осма по реду сезона концерата Војвођанског симфонијског оркестра.

 

Детаљније >>>

 

Мирослав Илић присуствовао хуманој акцији Помоћ угроженима

10. октобар 2018. године

Нови Сад, 10. октобар 2018. - Нови Сад, 10. октобар 2018.- Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић присисувовао је јуче у Новом Саду, реализацији  добротворне акције даривања 180 ланч пакета под називом Помоћ угроженима. Ову хуману акцију организовала је Добротворна установа Православне Епархије бачке, под називом Владика Платон Атанацковић,  уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја Буловића, а  ове године  подршку је пружио и Покрајински секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Детаљније >>>

 

Штампана издања књига су непроцењиво благо

9. октобар 2018. године

Нови Сад, 9. октобар 2018. - Сремски Карловци, 9. октобар 2018.- Већ два миленијума наша цивилизација се са колективним наслеђем упознаје посредством  књиге која се, у овом трећем миленијуму, суочава са новим изазовима које доноси технолошка револуција, рекла је данас у Сремским Карловцима, на трибини Књига и нови медији - удруженим снагама, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

 

Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Култура је најбољи амбасадор сваке земље

Нови Сад, 8. октобар 2018.- Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас са Меримом Галовић, чланицом Управног одбора, и Срђаном Будимиром, руководиоцем и кореографом Српског културноуметничког друштва Африка из Јоханесбурга у Јужноафричкој Републици, који су синоћ заједно са КУД-ом Светозар Марковић и АКУД-ом Соња Маринковић имали заједнички концерт у Новом Саду.

Детаљније >>>
 

Широк простор за сарадњу АП Војводине и Московске области

5. октобар 2018. године

Сергијев Посад/Нови Сад, 5. октобар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас у Сергијевом Посаду, надомак Моске, са делегацијом Московске области коју је предводила заменица министра у администрацији те области Елена Чернова.

  Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић на Фестивалу ТВ  компанија Московске области Братина

5. октобар 2018. године

Сергијев Посад/Нови Сад, 5. октобар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је јуче, на свечаном отварању те манифестације у граду Сергијев Посад надомак Москве, учеснике 22. фестивала ТВ компанија Московске области Братина.

   Детаљније >>>

 

Манастир Петковица инспирација уметницима са десете ликовне колоније

3. октобар 2018. године

Нови Сад, 3. октобар 2018. - Изложба слика са девете по реду колоније, али дестог сликарског сусрета одржаног ове године у манастиру Петковица отворена је данас у холу Покрајинске владе, коју је у име епископа сремског Василија званично отворио протојереј-ставрофор Бранислав Поповић.

   Детаљније >>>

 

Заједничким деловањем до нове стратегије развоја културе

2. октобар 2018. године

Нови Сад, 2. октобар 2018. - Конференција Стратешко планирање: Значај и разлог започињања пројеката, одржана је данас у Скупштини града Новог Сада, што је по речима покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић, историјски тренутак, када су се представници свих покрајинских и градских институција културе окупили на једном месту, како би се установили заједнички планови и прогами даљег развоја културе у изради стратегије и акционог плана.

 

   Детаљније >>>

 
Снажна подршка Тибора Наврачича у развоју културе Новог Сада и Покрајине

1. октобар 2018. године

Нови Сад, 1. октобар 2018. - У дворани Еђшег у Новом Саду, у организацији Фондације Нови Сад 2021-Европска престоница културе данас је одржан радни састанак са европским комесаром за културу, омладину и образовање Тибором Наврачичем, на коме су поред  покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић учествовали градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, члан градског већа Града Новог Сада задужен за културу Далибор Рожић, директор Фондације Нови Сад 2021 Немања Миленковић и председница Управног одбора Фондације Тијана Палковљевић Бугарски.

   Детаљније >>>

 

Донжон кула на Тврђави у Бачу окићена бронзаном плакетом Европске уније за културно наслеђе

1. октобар 2018. године

Нови Сад/Бач, 1. октобар 2018. - Као што је национална шароликост Војводине спојена у склад, којим се поносимо, тако и чување свега што су нам оставили векови, који су за нама и генерације које су у њима живеле, без обзира којој цивилизацији, нацији или конфесији припадали, сматрамо прворазредном обавезом и задатком рекла је на данашњој националној свечаности поводом откривања бронзане плакете на Донжон кули Тврђаве Бач у Бачу, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

У Кисачу одржан трећи фестивал словачког празника лепоте народних ношњи

29. септембар 2018. године

Нови Сад, 29. септембар 2018. - Трећи по реду фестивал Словачка народна ношња Словака у Војводини одржан је јуче у Кисачу, где  је након  дефилеа учесника обучених у словачке ношње из различитих крајева Војводине, отворена изложба тренутно једног од најбољих фотографа из Републике Словачке Петера Бренкуса под називом Ticha krasa, што симболизује нежну или једноставну лепоту.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић отворила изложбу мањинских завода у Војводини Сликом заједно

28. септембар 2018. године

Нови Сад/Суботица, 28. септембар 2018. - Десетогодишњица рада мањинских завода за културу у Војводини јесте јубилеј на којем вам у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата честитам, јер на овим сликама и скулптурама око нас видимо јединство различитости рекла је синоћ у Савременој галерији у Суботици, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, отварајући изложбу Сликом заједно. Поставка је  уприличена поводом десет година од оснивања и рада мањинских завода за културу у Војводини, а домаћин је овог пута био Завод за културу војвођанских Хрвата.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Мањински медији јесу елемент очувања националног и културног идентитета свих заједница у Војводини

27. септембар 2018. године

Нови Сад, 27. септембар 2018. - Предстојећа конференција, која се бави питањем, да ли су мањински медији културно наслеђе, је врло значајна, јер се као и све досадашње, које је организовао Херор медиа понт, на један прагматичан и професионалан начин, бави питањима информисања на језицима националних мањина рекла је на данашњој конференцији, која је организована поводом предстојеће друге европске конференције посвећене мањинским и локалним медијима, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Изузетан значај традиционалних специјализованих листова

27. септембар 2018. године

Нови Сад, 27. септембар 2018. - Под слоганом У старом духу и новом руху, на Бркином салашу код Ченеја данас је промовисан нови, редизајнирани изглед ревије Добро јутро, намењене малим пољопривредним произвођачима, хобистима и љубитељима природе и здравог начина живота, коју издаје Дневник АД.

   Детаљније >>>

 
Драгана Милошевић присуствовала премијери комичне опере Пепељуга

27. септембар 2018. године

Нови Сад, 27. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Српском народном позоришту присуствовала отварању нове оперске сезоне, која је уместо уобичајеног концерта, публику на сцени "Јован Ђорђевић" дочекала премијером комичне опере  "Пепељуга", једног од најлепших дела италијанског композитора Ђоакина Росинија.

   Детаљније >>>

 

Почели Дани корејске културе у Србији

25. септембар 2018. године

Нови Сад, 25. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ у Српском народном позоришту, одржавању перформанса и гостовању корејске групе перкусиониста Таго, у оквиру Фестивала Дани корејске културе 2018. Фестивал се одржава другу годину за редом, у организацији  амбасаде Републике Кореје у Србији.

   Детаљније >>>

 

Др Милану Мицићу Награда Теодор Павловић

24. септембар 2018. године

Нови Сад, 24. септембар 2018. - Добитник овогодишње награде Теодор Павловић за најбољу књигу је др Милан Мицић, помоћник задужен за област културног наслеђа у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, саопштио је данас жири традиционалне манифестације Дани Теодора Павловића  коју, у сарадњи са Матицом српском, сваке године организује Банатски културни центар из Новог Милошева.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Сарадња у култури, али и свим другим областима

22. септембар 2018. године

Нови Сад/Умаг, 22. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас у Умагу о досадашњој и будућој сарадњи са начелником за културу Истарске жупаније Владимиром Торбицом, начелником Умага за опште послове  и друштвене делатности Славишом Шмалцом и директором Туристичке заједнице тог истарског града Милованом Поповићем.

   Детаљније >>>

 

Подршка српској заједници у Приморско-горанској жупанији и обилазак манастира Крка и Крупа

21. септембар 2018. године

Нови Сад/Ријека, 21. септембар 2018. - Делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а у којој су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, разговарала је јуче у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Ријеци са представницима српске заједнице у том граду, затим за представницима Карловачке жупаније, града Огулина и општина Плашки, Војнић и Крњак, где већинско становништво чине Срби.

   Детаљније >>>

 

Постоје добри услови за плодну сарадњу  

20. септембар 2018. године

Нови Сад/Ријека, 20. септембар 2018. - Током првог дана посете хрватској Приморско-горанској жупанији, делегација Покрајинске владе коју предводи покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, а у којој су и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, посетила је у жупанијском седишту Ријеци Српску православну црквену општину и православни храм Светог оца Николаја.

   Детаљније >>>

 

Секретар Драгана Милошевић честита празник Јом кипур

18. септембар 2018. године

Нови Сад, 18. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, упутила је честитку припадницима јеврејске заједнице у Војводини и Србији поводом обележавања најсвечанијег јеврејског празника Јом кипура.

   Детаљније >>>

 

Мировић: Двоструко већа средства за програмске садржаје СНП

17. септембар 2018. године

Нови Сад, 17. септембар 2018. - Покрајинска влада ће од јануара следеће године обезбедити двоструко већа средства за програмске садржаје Српског народног позоришта у Новом Саду, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка са руководством тог позоришта.

На састанку је договорено да Покрајинска влада издвоји значајна средства и за реконструкцију сценске технике и набавку нових инструмената.

 

   Детаљније >>>

 

Одржан Концерт Kорзо Војвођанског симфонијског оркестра

17. септембар 2018. године

Нови Сад, 17. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је у суботу увече концерту поводом обележавања 40 година од оснивања Фонда за унапређење вокалне уметности младих Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Kалиновић Kалин, који је  одржан код Бановине на Булевару Михајла Пупина у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

Знаковни језик и у установама културе

13. септембар 2018. године

Нови Сад, 13. септембар 2018. - Поводом почетка обуке из знаковног језика за запослене у пет установа културе у Новом Саду, данас је у Архиву Војводине одржана конференција за новинаре, где је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић изнела став, да је ово само почетак реализације бројних пројеката намењених управо особама са инвалидитетом.

   Детаљније >>>

 

Подршка Српском културном центру Стева Сремац из Сенте

12. септембар 2018. године

Нови Сад, 12. септембар 2018. - У склопу обележавања Дана општине Сента, синоћ је у локалном Дому културе организована свечаност на којој су представници Српског културног центра Стеван Сремац покрајинском секретару за културу, јавно ифнормисање и односе с верским заједницама Драгани Милошевић уручили захвалницу за подршку коју Покрајинска влада и ресорни секретаријат пружају тој изузетно значајној културној установи.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Лепота разлика телевизијских и радијских прича су заједнички именитељ свих нас

09. септембар 2018. године

Нови Сад, 09. септембар 2018. - Вечерас је Бачка Топола међународно седиште најбољих телевизијских и радијских документарних емисија и због тога ми је изузетно задовољство што сам у прилици да вам се обратим у овом предивном амбијенту, у којем као да још живе векови који су одавно за нама, и овако лепим поводом какав почетак деветог издања вашег изузетног фестивала Професта 2018, који има још лепши поднаслов Лепота разлика рекла је синоћ на Пононији, надомак Бачке Тополе, уочи доделе награда и признања најбољим ауторима телевизијске и радијске репораже, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Дргана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: И кроз културу српско-мађарска прожимања су традиционално дубока

08. септембар 2018. године
 

Нови Сад, 08. септембар 2018. - Заиста ми је изузетно задовољсво што сам у прилици да вас, у име Покрајинске владе и лично име, поздравим вечерас, на почетку још једног издања Месеца српске културе, изузетно значајне манифестација која, ево већ готово једну целу деценију, у целој Мађарској афирмише нашу културу рекла је синоћ, поздрављајући присутне у будимпештанском Текелијануму, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Снажна подршка Фестивалу ауторског филма Профест

07. септембар 2018. године
 

Нови Сад, 07. септембар 2018. - Вековима добра сарадња Републике Србије са Руском федерацијом, показала се и у одржавању Фестивала Профест 2018, где су уназад седам година партнери и пријатељи фестивала телевизијске компаније Московског региона и Подмосковља , истакла је на данашњем састанку у Покрајинској влади, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић са делегацијом фестивала Профест 2018 и делегацијом московског фестивала Братина.

  

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Кроз светлост речи до уметности беседништва

02. септембар 2018. године

Нови Сад, 02. септембар 2018. - "Изузетна ми је част што сам у прилици да вам се вечерас обратим и да отворим овај изузетно важан, рекла бих узвишен фестивал који, захваљујући пре свега вашем ентизијазму и истрајности, траје ево већ 27 година истакла је синоћ отварајући 27. Фестивал беседништва у позоришту Добрица Милутиновић у Сремској Митровици, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>