Морамо да чувамо заједничко наслеђе и места која нас спајају

27. јун 2017. године

Арача, 27. јун 2017. - Базилика у Арачи је једно од оних добрих места која нас повезују, јер памти и сведочи о историји која је овде и српско-словенска и мађарска, рекао је синоћ, на манифестацији Слово љубве у Арачи код Новог Бечеја заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић.

   Детаљније >>>

 

Срце Војводине је отворено за све

26. јун 2017. године

Нови Сад, 26. јун 2017. - Свака национална и свака верска заједница је за Војводину изузетно важна и отуда и наша недвосмислена подршка њиховим  традиционалним манифестацијама као значајном елементу очувању укупног идентитета, рекао је синоћ, поздрављајући учеснике Бајрамске софре покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Сећање на вечног Мику Антића

25. јун 2017. године

Нови Сад, 25. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама  др Небојша Кузмановић присиствовао је синоћ у Мокрину 32. меморијалу Мирослав Мика Антић.

  

   Детаљније >>>

 

Подсекретар Зоран Лазин отворио изложбу слика Љубинке Шибе Фимић ''Српски јунаци Косовске битке владари вечности''

23. јун 2017. године

Рума, 23. јун 2017. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин, отворио је у Завичајном музеју у Руми изложбу слика Љубинке Шибе Фимић ''Српски јунаци Косовске битке владари вечности''. Изложба је посвећена једном од најважнијих момената у историји Срба, Косовском боју а ова сликарка је до сада излагала у многим земљама од Кине, до Москве и Берлина.

   Детаљније >>>

 

Изузетно важна улога Буњевачке матице  

22. јун 2017. године

Нови Сад, 22. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, разговарали су данас са делегацијом Буњевачке матице коју је предводио њен нови председник Вељко Војнић.

   Детаљније >>>

 

Покрајина стално унапређује модел подршке информисању на језицима мањина

21. јун 2017. године

Нови Сад, 21. јун 2017. - У организацији Херор Медиа Понта данас је у дворани Еђшег представљена постпубликација  са прошлогодишње конференције Заједнице новог времена, посвећене мањинским и локалним медијима. О публикацији, као и о актуелном тренутку у информисању на језицима националних мањина, говорили су помоћник покрајинског секретара јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, члан Градског већа града Новог Сада задужен за културу Далибор Рожић, директорка  Мађар Соа Розалија Екрес и директорка Херор Медиа Понта Наташа Херор.

   Детаљније >>>

 

Креативни подстицај за веће коришћење европских фондова

21. јун 2017. године

Нови Сад, 21. јун 2017. - У организацији Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, у великој сали Скупштине Војводине данас је одржано саветовање Могућности финансирања пројеката у области културе путем ЕУ фондова, намeњен пре свега носиоцима функција у локалним самоуправама, али и запосленима у покрајинским институцијама који раде на припремама пројеката.

   Детаљније >>>

 

Суботички фестивал позоришта за децу одавно превазишао границе Србије

19. јун 2017. године

Нови Сад, 19. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама профеор Мирослав Штаткић и подсекретар Зоран Лазин разговарали су данас са директором Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици Слободаном Марковићем. На недавном 30. међународном позоришном фестивалу Валиска, у граду Ломжи у Пољској,  Марковићу је уручено високо признање за заслуге у ширењу пољске културе у свету.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: Крајишка култура и обичаји чине Србију богатијом

19. јун 2017. године

Нови Сад, 19. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић, присуствовао је јуче у Бусијама манифестацији "Крајишке пјесме, игре и обичаји" и том приликом  положио венац на спомен-чесму подигнуту страдалим Крајишницима у том насељу надомак Земуна.

   Детаљније >>>

 
У Бечу представљена културна разноликост Војводине
16. јун 2017. године

Нови Сад, 16. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је у палати Палфи у главном граду Аустрије, програму Вече Војводине који је одржан у оквиру вишедневне манифестације "Српски дани културе у Бечу".

   Детаљније >>>

 

Вишеструко већа подршка информисању на српском језику у Хрватској

14. јун 2017. године

Нови Сад, 14. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и председник Заједничког већа општина из Вуковара Драган Црногорац потписали су данас уговор о финансијској подршци додељеној на конкурсу Секретаријата за финансирање информисању на српском језику у земљама у окружењу која ће бити вишеструко већа него у 2016. години.

   Детаљније >>>

 

Опера СНП обележава крај сезоне и Светског дана музике

13. јун 2017. године

Нови Сад, 13. јун 2017. - Опера Српског народног позоришта (СНП) мора да буде конкурентна, како би била могла релевантно да наступа на било којој европској или светској сцени, оценио је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић током јучерашњег разговора са мецасопраном Виолетом Срећковић, првакињом тог сегмента најстаријег театра у Срба.

   Детаљније >>>

 

Обезбеђени услови за стабилно функционисање информисања на језицима националних мањина

12. јун 2017. године

Нови Сад, 12. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима, разговарао је данас са замеником шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Мајклом Ујехаром. Тема је било информисање на језицима националних мањина на територији Војводине.

   Детаљније >>>

 
Секретар Штаткић отворио изложбу Бошка Шеве
10. јун 2017. године

Нови Сад, 10. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, професор Мирослав Штаткић, отворио је синоћ у Музеју савремене уметности Војводине изложбу графичког дизајнера Бошка Шеве.

   Детаљније >>>

 

Обележен Дан Архива Војводине

09. јун 2017. године

Нови Сад, 09. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник за односе са верским заједницама Мирослав Илић присуствовали су данас обележавања Дана Архива Војводине, организованог у оквиру обележавања Међународног дана архива.

   Детаљније >>>

 
Савремене технологије у Музеју Војводине
08. јун 2017. године

Нови Сад, 08. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и подсекретар Зоран Лазин присуствовали су данас у Музеју Војводине презентацији два нова пројекта дигитализације у тој музеолошкој установи. Један се односи на Новосадско културно благо на сајтовима Орондо апликације и други је мултимедијални водич за сталне поставке Дигитализовано наслеђе ГОВОРИ!.

   Детаљније >>>

 
Српско наслеђе на Косову и Метохији мора да се сачува
07. јун 2017. године

Нови Сад, 07. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић примио је данас делегацију Друштва пријатеља манастира Св. Арханђели код Призрена, у којој су били председник тог Друштва Бојан Бабић и његове сараднице Александра Новаков и Бојана Манигода.

   Детаљније >>>

 
Репрезентативна удружења су изузетно важна
02. јун 2017. године

Нови Сад, 02. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас са председником Друштва књижевника Војводине (ДКВ) Ђезом Бордашем.

   Детаљније >>>