Објављени су конкурси у дневном листу „Дневник“, дана 10. фебруара и

трају до 13. марта 2017. године

 
 
Неправедно је и недопустиво оспоравање права Буњеваца на свој идентитет
18. фебруар 2017. године

Нови Сад, 18. фебруар 2017. - Неправедно је и недопустиво оспоравање права Буњеваца на лично изјашњавање о својој националној припадности, као и оспоровање њихових колективних права која су у складу са релевантним законима Републике Србије, један је од закључака Симпозијума „Културе и идентитет Буњеваца“, одржаног данас у згради Скупштине Војводине.

   Детаљније >>>

 

За век присаједињења и изложба Милоша Шобајића

14. фебруар 2017. године

Нови Сад, 14. фебруар 2017. - У оквиру обележавања 100. годишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији, у пролеће 2018. године у Музеју савремене уметности у Новом Саду биће организована велика изложба слика и скулптура једног од највећих српских ликовних уметника уопште Милоша Шобајића.

   Детаљније >>>

 
Тенор Хон Ли од јесени у операма Српског народног позоришта
09. фебруар 2017. године

Нови Сад, 09. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са прослављеним светским тенором из Јужне Кореје Хоном Лијем, који је спраман да у неколико оперских изведби наступи и на сцени Српског народног позоришта.

   Детаљније >>>

 
Михаљ Њилаш и Горазд Жмавц разговарали о даљем унапређивању сарадње
09. фебруар 2017. године

Нови Сад, 09. фебруар 2017. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, примио је данас Горазда Жмавца, министра за дијаспору Владе Републике Словеније.

   Детаљније >>>

 
Спомен плоча Јосипу Лорбеку у Студију М
09. фебруар 2017. године

Нови Сад, 09. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић и његов заменик Небојша Кузмановић присуствовали су синоћ у холу „Студија М“ Радио Новог Сада откривању спомен – плоче словеначком композитору и диригенту Јосипу Лорбеку - Пепију.

   Детаљније >>>  

 

Ускоро едиција од пет књига са песмама и прозом Пере Зубца

03. фебруар 2017. године

Нови Сад, 03. фебруар 2017. - Поводом пола века од изласка прве песничке збирке Пере Зупца, Завод за културу Војводине штампаће едицију од пет књига у којој ће бити сабрана његова најзначајнија поетска и прозна остварења, договорено је данас, приликом Зупчевог сусрета са покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирославом Штаткићем.  Избор ће извршити сам Зубац.

   Детаљније >>>  

 

Монографија за век „краљице спортова“ у Новом Саду

03. фебруар 2017. године

Нови Сад, 03. фебруар 2017. - Покрајински секретари за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и за спорт и и омладину, Мирослав Штаткић и Владимир Батез, разговарали су угледним спортским радником и председником Скупштине Ателтског клуба Војводина Зораном Взчевићем. Повод је било обележавање века „краљице спортова“ у Новом Саду који се навршава управо ове године.

   Детаљније >>>  

 
Подршка у обнови Дома културе у Равном Селу и у оснивању Фестивала савременог српског филма
02. фебруар 2017. године

Нови Сад, 02. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима данас је у Покрајинској влади разговарао са прослављеним и познатим српским глумцем, редитељем и продуцентом Лазаром Ристовским.

   Детаљније >>>

 

Ускоро обнова споменика „Слобода“ на Иришком венцу

02. фебруар 2017. године

Нови Сад, 02. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима састао се данас са државним секретаром у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Драганом Поповићем. 

   Детаљније >>>  

 

За листове на језицима мањина 264,8 милиона динара

01. фебруар 2017. године

Нови Сад, 01. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић потписао је данас уговоре о финансирању у 2017. години са  челним људима девет издавачких кућа које на језицима националних мањина издају укупно 22 листа. За њихово функционисање  је у овој години из покрајинског буџета издвојено 264.805.000,00 динара.

   Детаљније >>>  

 

Предстоји обнова руских гробова на Успенском гробљу

27. јануар 2017. године

Нови Сад, 27. јануар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић примио је данас члана Савета и Горњег дома парламента Руске Федерације Анатолија Лисицина, који је спреман да подржи идеју Секретаријата о уређењу дела Успенског гробља у Новом Саду, на којем сахрањен значајан број руских официра, војника и цивила, махом избеглица после Првог светског рата.

   Детаљније >>>  

 
Председник Мировић са делегацијом норвешке регије Нордланд о тешњој и интензивнијој сарадњи
24. јануар 2017. године

Нови Сад, 24. јануар 2017. - Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас делегацију региона Нордланд из Норвешке, коју у дводневној посети Војводини предводи председница Скупштине овог региона Соња Стин. На састанку се разговарало о постојећим добрим односима између две регије, Војводине и Нордланда, као и о могућностима да се та сарадња конкретизује и ојача.

   Детаљније >>>  

 
Холокауст никада не сме да се заборави
24. јануар 2017. године

Нови Сад, 24. јануар 2017. - Непрекинуто сећање на невине жртве није само наша обавеза према прошлости, већ и одредница за исправно поимање савремености , изјавио је данас заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић у Историјском архиву града Новог Сада.

   Детаљније >>>

 

Иницијатива за отварање сталне геолошке поставке

23. јануар 2017. године

Нови Сад, 23. јануар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић састао се данас са арехеологом Радованом Бунарџићем, дипломираним машинским инжењером Михајлом Лесјаком, геологом др Иваном Дулићем и в.д. директора Завода за заштиту споменика културе града Новог Сада мр Синишом Јокићем.

   Детаљније >>>  

 
Српско-словачке везе су дубоке и трајне
18. јануар 2017. године

Нови Сад, 18. јануар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је у Музеју Војводине одржао веома посећено предавање на тему "Српско-словачке културне везе". Тиме је, поред изложбе "Иза гора и долина", заокружено обележавање 300 година од досељавања Словака на простор данашње Војводине.

   Детаљније >>>

 

Култура отвара сва врата

16. јануар 2017. године

Нови Сад, 16. јануар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима састао се данас са конзулом Републике Хрватске у Суботици Хрвојем Амбреушом и чланом Националног већа хрватске националне мањине Иваном Карачићем. 

   Детаљније >>>

 
За век присаједињења Војводине Краљевини Србији ТВ серија и позоришна представа
13. јануар 2017. године

Нови Сад, 13. јануар 2017. - Стота годишњица присаједињења Војводине Краљевини Србији, која се навршава 2018. уз остало ће бити обележена и играном ТВ серијом која ће бити снимљена у продукцији Радио-Телевизије Војводине (РТВ) и позоришном представом која ће премијерно бити изведена у Српском народном позоришту (СНП), договорено је данас на састанку у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

   Детаљније >>>

 
Подршка конкурсу "Иван Јевтић"
12. јануар 2017. године

Нови Сад, 12. јануар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић разговарали су данас са познатим композитором и академиком САНУ Иваном Јевтићем.

   Детаљније >>>

 
Сарадња на пољима која спајају
12. јануар 2017. године

Нови Сад, 12. јануар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас са директором Хрватког културног центра (ХКЦ) у Новом Саду Драганом Драженом Илићем.

   Детаљније >>>

 

Јачање културних веза

10. јануар 2017. године

Нови Сад, 10. јануар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са члановима Националног већа хрватске националне мањине Иваном Карачићем  и Владимиром Крањчевићем.

   Детаљније >>>

 
У Жабљу обележена 75. годишњица мађарске рације
06. јануар 2017. године

Нови Сад, 06. јануар 2017. - Поводом 75. годишњице тог страшног злочина, у Жабљу је данас одржан помен жртвама мађарске рације у Јужној Бачкој из 1942. године. Само у том шајкашком месту, за једва недељу дана тада је побијено више од 660 невних Срба.

   Детаљније >>>

 
Божићна честиткa
05. јануар 2017. године

Нови Сад, 05. јануар 2017. -  У име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и своје лично име свим верницима СПЦ честитамо предстојећи Божић,

   Детаљније >>>

 
Председник Мировић пожелео новинарима успешну 2017. годину
23. децембар 2016. године

Нови Сад, 23. децембар 2016. - Председник Покрајинске владе Игор Мировић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, приредили су данас, у централном холу Покрајинске владе, традиционални новогодишњи пријем за новинаре.

   Детаљније >>>

 
Са округлог стола "Војводина у 2017"
23. децембар 2016. године

Нови Сад, 23. децембар 2016. - У Спомен-збирци Павла Бељанског данас је одржан округли сто, који је наставак серије разговора на тему очекивања у 2017. години, у организацији „Color Press Group“ и магазина „Еcоnоmist“. Данас је тема била "Војводина у 2017." години.

   Детаљније >>>

 
Божићна честиткa покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама проф. Мирослава Штаткића
23. децембар 2016. године

Нови Сад, 23. децембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић упутио је Божићну честитку свим верницима, који највећи хришћански празник славе по грегоријанском календару.

   Детаљније >>>

 
Мирослав Штаткић разговарао са директором Царског руског балета Гедиминасом Тарандом
19. децембар 2016. године

Нови Сад, 19. децембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузамановић данас су у Покрајинској влади разговарали са чувеним директором Царског руског балета Гедиминасом Тарандом.

   Детаљније >>>

 
„Златно перо“ новинарским доајенима
17. децембар 2016. године

Нови Сад, 17. децембар 2016. - У Покрајинској влади данас су уручене награде „Златно перо“ за 2016. годину. Реч је о највишем признању Друштва новинара Војводине (ДНВ), установљеном 2010. године, а које се додељује за изузетнастваралачка достигнућа и допринос укупном развоју и унапређењу новинарства.

   Детаљније >>>

 

Са научног скупа у Будмипешти „Интернирање Срба из Бачке и Барање у логоре Мађарске 1941“

15. децембар 2016. године

Нови Сад/Будимпешта, 15. децембар 2016. - Научни скуп „Интернирање Срба из Бачке и Барање у логоре Мађарске 1941“ одржан је 13. децембра 2016. године у Будимпешти поводом 75 годишњице овог догађаја када је у логор Шарвар у Мађарској интернирано и логорисано српско колонистичко становништво из колонистичких насеља у Бачкој.Научни скуп који је окупио осам српских и мађарских историчара одржан је у  организацији Српског института из Будимпеште, а у сарадњи са Српском самоуправом у Будимпешти и Српским културним клубом из Будимпшете.

   Детаљније >>>

 

Лаза и Ленка у Текелијануму

15. децембар 2016. године

Нови Сад, 15. децембар 2016. - „Од раја до безњенице“, позоришни комад о љубавној драми између Ленке Дунђерски и Лазе Костића, који се искључиво игра у репрезентативним здањима од културно-историјског значаја, имао је своју премијеру у Будимпешти , у Задужбини Саве Текелије – Текелијануму, у уторак, 13. децембра 2016.

   Детаљније >>>

 

Споменик рударима врдничког рудника

12. децембар 2016. године

Нови Сад/Врдник, 12. децембар 2016. - На платоу испред градске куће „Касина“ у Врднику, у суботу је у присуству помоћника покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милана Мицића откривен споменик рударству у овом месту.    

   Детаљније >>>

 
Бисери "Златне тамбурице" из недара Панонског мора
12. децембар 2016. године

Нови Сад, 12. децембар 2016. - Бисери фестивала "Златна тамбурица", фестивала који готово три деценије негује тамбурашку музику, синоћ је на сцени "Јован Ђорђевић" у Српском народном позоришту званично отворио покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 
„Кутија сећања“ као опомена за незаборав
09. децембар 2016. године

Нови Сад, 9. децембар 2016. - Изложбу „Кутија сећања“ о животу јеврејске породице Дрелих из Сомбора, коју је приредио Градски музеј у Сомбору а која од данас гостује у Архиву Војводине у Новом Саду, званично је отворио покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић. Поред секретара Штаткића, присутнима су се обратили и директор Архива Војводине Бранимир Андрић, директор Градског музеја у Сомбору Бранимир Машуловић и власница изложених експоната, Михала Ливија Тулпан из Израела.

   Детаљније >>>

 
Градска библиотека добила Легат Миодрага Кујунџића
07. децембар 2016. године

Нови Сад, 7. децембар 2016. - У Градској библиотеци у Новом Саду данас је потписан уговор о поклону заоставштине познатог новинара и позоришног критичара Миодрага Кујунџића тој институцији. Потписали су га Кујунџићева кћерка др Јасне Јованов и директор Бибилиотеке Драган Којић, чиме је озваничено и оснивање Легата Миодрага Кујунџића. О легату ће бринути одељење за завичајне збирке , у којем већ постоје легати песника Стевана Пешића, Милорада Грујића, а ускоро би требало да добије и легат професора Момчила Грубача.

   Детаљније >>>

 

Одржан концерт традиционалних Цркава и верских заједница у Новом Саду

05. децембар 2016. године

Нови Сад, 5. децембар 2016. - Једанаести по реду добротворни концерт традиционалних Цркава и верских заједница у Новом Саду одржан је синоћ  у Позоришту младих у Новом Саду. Тим поводом на традиционалном концерту присуствовао је и помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић.

   Детаљније >>>

 

Свечаност у част Свете Барбаре заштитнице рудара

04. децембар 2016. године

Нови Сад, 4. децембар 2016. - У просторијама врдничке Касине синоћ је одржана свечана манифестација поводом дана Свете Варваре, у народу познатије као Света Барбара – заштитнице рудара. Свечаност је организовао хрватско Културно друштво „Света Барбара“ и тим поводом, поред представника конзулата Републике Хрватске у Суботици, присутне је поздравио и  покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Отворен осми пиано меморијал "Исидор Бајић"

04. децембар 2016. године

Нови Сад, 4. децембар 2016. - Покрајински секртар за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама професор Мирослав Штаткић синоћ је у новосадској Синагоги званично отворио 8. пиано меморијал „Исидор Бајић“, који се  у Новом Саду одржава од 3. до 9. децембра. 

 

   Детаљније >>>

 

Неопходно инфраструктурно уређење порте Успенске цркве

02. децембар 2016. године

Нови Сад, 2. децембар 2016. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно инфромисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник за односе с верским заједницама Мирослав Илић данас су разговарали са презвитером Свеуспенске цркве у Новом Саду Жељком Латиновићем, који је уједно главни и одговорни уредник Информативне службе Епархије Бачке, Радио Беседе.

   Детаљније >>>

 

Обележан Национални дан Румуна у Вршцу

30. новембар 2016. године

Нови Сад/Вршац, 30. новембар 2016. - У Градском музеју у Вршцу синоћ је у присустсву подсекретара покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зорана Лазина одржана свечаност поводом обележавања Националног дана Румуније. Свечану академију организовао је Генерални конзулат Румуније у Вршцу, а поздравне речи упутио је генерални конзул Дан Константин.

   Детаљније >>>

 
У плану оснивање фестивала чувеног композитора Рудолфа Бручија

28. новембар 2016. године


Нови Сад, 28. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са Рудолфом Бручијем млађим, сином чувеног композитора Рудолфа Бручија, чије име се везује за успон Академије уметности у Новом Саду, где је био и први декан.

 

   Детаљније >>>

 

Снажна подршка Матици Словачке

25. новембар 2016. године


Нови Сад, 25. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић данас су примили председника Матице Словачке др Маријана Ткача и др Зузану Павелецову, директорку Музеја Словака у дијаспори Матице словачке.

 

   Детаљније >>>

 

У Текелијануму одржан научни скуп „Истраживање историје Срба у Угарској: стање и перспективе“

25. новембар 2016. године


Нови Сад/Будимпешта, 25. новембар 2016. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је присуствовао у Текелијануму у Будимпешти, научном скупу „Истраживање историје Срба у Угарској:стање и перспективе“. Скуп се одржао у организацији Српког института у сарадњи са Матицом српском и Историјским институтом Мађарске академије наука.

 

   Детаљније >>>

 
Награда „Милица Стојадиновић Српкиња“ уручена Сунчици Денић и Стани Динић Скочајић
24. новембар 2016. године

Нови Сад, 24. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, уручио је данас у Заводу за културу Војводине књижевну награду „Милица Стојадиновић Српкиња“ Сунчици Денић за књигу „Невреме“ и Стани Динић Скочајић за књигу „Теглице за бубице“.

   Детаљније >>>

 
Отворена изложба „Купиник - последња престоница српских деспота”
24. новембар 2016. године

Рума, 24. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе сa верским заједницама Мирослава Штаткић, присуствовао је синоћ отварању изложбе „Купиник - последња престоница српских деспота“ у Завичајном музеју у Руми.

   Детаљније >>>

 
Секретар Штаткић разговарао са маестром диригентом Филипом Гринбергом
24. новембар 2016. године

Нови Сад, 24. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са чувеним и угледним америчким диригентом маестром  Филипом Гринбергом о могућностима даље сарадње.

   Детаљније >>>

 
Потписан протокол о сарадњи два национална позоришта

22. новембар 2016. године


Нови Сад, 22. новембар 2016. - У Београду је данас потписан Протокол о уметничкој и пословно–техничкој сарадњи између београдског Народног позоришта и новосадског Српског народног позоришта. Потписе на тај значајан документ ставили су вршиоци дужности управника двају националних театара и мр Дејан Савић и др Зоран Ђерић.

 

   Детаљније >>>

 
Могућност за сарадњу и са индијским Боливудом
21. новембар 2016. године

Нови Сад, 21. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић разговарали су  данас у Покрајинској влади са Весном и Мином Бошкан, власницама „Контент артист“ продукцијске куће у Бомбају у Индији.

   Детаљније >>>

 
Откривена Спомен плоча Сави Мркаљу у Бечу

18. новембар 2016. године

Нови Сад/Беч, 18. новембар 2016. -
На позив Српског просветног и културног друштва ‘’Просвјета’’ из Беча, заменик покрајинског секретара за културу др Небојша Кузмановић присустовао је свечаном откривању плоче Сави Мркаљу.

 

   Детаљније >>>

 
Награда „Медијакулт“  уручена новинару РТВ Бориславу Хложану

18. новембар 2016. године


Нови Сад, 18. новембар 2016. - Награда „Медијакулт“ уручена је данас у Заводу за културу Војводине (ЗКВ) Бориславу Хложану, новинару и уреднику Радио-телевизије Војводине  (РТВ) за  репортажу „Стихови и тишине“. Реч је о награди коју ЗКВ традиционално додељује за телевизијска остварења која доприносе интеркултуралној комуникацији, а Хложаново награђено остварње посвећено је песникињи и есејисткињи из Чоке Андреи Беати Бицок.

 

   Детаљније >>>

 

У Темишвару отворена изложба „Војводство Србија и Тамишки Банат“

18. новембар 2016. године


Нови Сад, 18. новембар 2016. - У оквиру манифестације „Дани српске културе у Темишвару“, у свечаној дворани Владичанског двора у Темишвару, синоћ је отворена изложба Архива Војводине „Војводство Србија и Тамишки Банат“. Као и целу манифестацију, и отварање ове изложбе организовао је Савез Срба у Румунији, уз подршку Генералног конзулата Републике Србије и Српске православне Епархије у Темишвару.

 

   Детаљније >>>

 
Секретар Штаткић примио делегацију Вуковарско- сремске жупаније

16. новембар 2016. године

Нови Сад, 16. новембар 2016. - У Покрајинској влади јуче је представљен пројекат „Одговор на свеприсутне ванредне ситуације у пограничној области - ЕМБЕР“. Овај пројекат заједнички реализују институције из Србије и Хрватске. Пројекат „Ембер“ суфинансира се средствима Европске уније.

 

   Детаљније >>>

 
Достојанствено обележавање 75. годишњице рације у Јужној Бачкој

15. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 15. новембар 2016. - Предстојећа 75. годишњица злогласне мађарске рације у Јужној Бачкој, која је почела 4. јануара 1942. у Чуругу, биће обележена на достојанствен начин, најављено је данас, приликом посете покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослава Штаткића том шајкашком месту.

 

   Детаљније >>>

 
Песнику Драгану Јовановићу-Данилову уручена награда „Ленкин прстен“

14. новембар 2016. године
 

Србобран, 14. новембар 2016. - Књижевна награда „Ленкин прстен“, за најлепшу објављену љубавну песму, синоћ је у Дому културе у Србобрану уручена књижевнику Драгану Јовановићу-Данилову за песму „Степениште“, која је у априлу ове године објављена у Летопису Матице српске. Награду је песнику уручио председник Скупштине општине Србобран Радивој Парошки, док је манифестацију званично отворио заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић, а присутан је био и подсекретар Зоран Лазин.

 

   Детаљније >>>

 
ВМЦ у Петроварадину обележио 230 година постојања

11. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 11. новембар 2016. - Свечаном академијом одржаном синоћ у Позоришту младих, обележено је 230 година постојања и рада Војномедецинског центра (ВМЦ) у Петроварадину. Присуствовали су републички министар одбране Зоран Ђорђевић, покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић, подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин и помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова мр Жељко Лаиновић.

 

   Детаљније >>>

 
Са панела „Нова Европа и мањински медији - шанса за боље позиционирање?“

10. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 10. новембар 2016. - Пета регионална конференција посвећена мањинским и локалним медијима, коју су организовали дневни лист „Мађар со“, медијска агенција „Херор Меиа Поинт“, компанија Ђакомели медиа (Гиацомелли Медиа) и Асоцијација медија Србије, одржана је у дворцу Еђшег (Јединство) у Новом Саду.

 

   Детаљније >>>

 
Отворена изложба фотографија „Белорусија у Првом светском рату“

08. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 8. новембар 2016. - Председник Покрајинске владе Игор Мировић и амбасадор Белорусије у Србији њ.е. Владимир Чушев отворили су данас изложбу фотографија „Белорусија у Првом светском рату“.

 

    Детаљније >>>

 
Подршка даљој културној сарадњи Војводине и Белорусије

08. новембар 2016. године

Нови Сад, 8. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, заједно са замеником др Небојшом Кузмановићем, подсекретаром Зораном Лазином и помоћницима Ђорђем Вукмировићем и др Миланом Мицићем примио је данас делегацију из Белорусије, чија изложба „Белорусија у Првом светском рату „ је свечано отворена у холу Покрајинске владе.

 

   Детаљније >>>

 
Секретар Штаткић положио венац првим жртвама Другог светског рата у Сиригу

05. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 5. новембар 2016. - На Споменик првим жртвама Другог светског рата почињеног од стране мађарске окупационе војске и Немзетера у Сиригу, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић данас су положили венац.

 

   Детаљније >>>

 
Секретару Штаткићу уручена захвалница Спомен-збирке Павла Бељанског

04. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 4. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је у Спомен-збирци Павла Бељанског у Новом Саду примио захвалницу, којом се потврђује подршка у раду ове значајне институције културе на нашим просторима, током 2016. године.
У оквиру обележавања јубилеја 45 година од отварања меморијала Спомен-збирке Павла Бељанског и 55 година од оснивања Спомен-збирке, управница др Јасна Јованов је истакла да је између осталог установљена и награда под овим именом, на коју их је обавезао Павле Бељански. Награда се сваке године додељује за најбољи дипломски рад из историје уметности студенту Филозофског факултета у Београду.

 

   Детаљније >>>

 
„Кутија сећања“ као спомен трагедије сомборских Јевреја

03. новембар 2016. године
 

Нови Сад, 3. новембар 2016. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је синоћ у Градском музеју у Сомбору отварању изложбе „Кутија сећања“ која говори о животу сомборске јеврејске породице Дрелих.

 

   Детаљније >>>