Секретар Штаткић отворио изложбу поп-арта

28. април 2017. године

Нови Сад, 28. април 2017. - У савременој уметности препознатљив је, посебан и фасцинантан израз поп-арт културе, нарочито у сликарству, рекао је синоћ у Музеју савремене уметности Војводине покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, отварајући изложбу Галерије Центар из Париза.

 

  Детаљније >>>

 

Уметност, музика и култура без граница

27. април 2017. године

Нови Сад, 27. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са продеканом за пословање Академије ликовних уметности Свеучилишта у Загребу професором Томиславом Бунтаком о проширењу сарадње између новосадске и загребачке Академије уметности.

 

   Детаљније >>>

 
Подршка балету Српског народног позоришта
24. април 2017. године

Нови Сад, 24. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић боравио је данас у радној Српском народном позоришту (СНП), где је разговарао са Тонијем Ранђеловићем, в.д. директора Балета тог театра. Поред упознавања са плановима и програмима рада, Штаткић је присуствовао и редовној балетској проби и разговарао са члановима балетског ансамбла.

   Детаљније >>>

 

Трајне су и дубоке словачко-српско књижевне везе

22. април 2017. године

Бачки Петровац, 22. април 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић учествовао је данас на традиционалном, 61. по реду Књижевном саветовању у Бачком Петровцу.

   Детаљније >>>

 

Каравуково је пример изузетног значаја аматеризма

21. април 2017. године

Каравуково, 21. април 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање Ђорђе Вукмировић, посетили су данас  КУД Станиша Стошић из Каравукова.

   Детаљније >>>

 

Секретар  Штаткић посетио Општину Инђија

20. април 2017. године

Нови Сад, 20. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић посетио је данас општину Инђија, где је разговарао са председником општинске скупштине Миланом Предојевићем. Повод за посету  била је сарадња институција те општине са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

   Детаљније >>>

 

Петеру Хандкеу уручена награда Милован Видаковић

19. април 2017. године

Нови Сад, 19. април 2017. - Аустријском књижевнику Петеру Хандкеу синоћ је уручена награда за прозно стваралаштво Милован Видаковић коју додељује међународни фестивал прозе Просефест.  Свечаној додели у СНП су, уз остале, присисутвовали и републички министар културе и информисања Владан Вукосављевић, покрајински подсекретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин и председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић.

   Детаљније >>>

 

Одржан други концерт у оквиру Фестивала Рудолф Бручи

12. април 2017. године

Нови Сад, 12. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић присуствовао је синоћ у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, другом концерту који је одржан  у оквиру Фестивала "Рудолф Бручи".

   Детаљније >>>

 

Секретар Штаткић примио обоисту Борислава Чичовачког

11. април 2017. године

Нови Сад, 11. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић  разговарао је данас са Бориславом Чичовачким, једним од наших најбољих обоиста, који је постдипломске студије завршио  на Свелинк Конзерваторијуму  у Амстердаму.

   Детаљније >>>

 

Очувати благо свих конфесија

06. април 2017. године

Нови Сад, 06. април 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић разговарали су данас са директором Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милетом Радојевићем и помоћником Марком Николићем.

   Детаљније >>>

 

Почео  67. Фестивал професионалних позоришта Војводине

04. април 2017. године

Нови Сад, 04. април 2017. - Фестивал професионалних позоришта Војводине, 67. по реду, отворен је синоћ у Српском народном позоришту у Новом Саду. На четири позоришне адресе - СНП, Новосадског позоришта, Позоришта младих и Новосадског новог театра (сала гимназије "Лаза Костић") - до недеље ће бити одиграно укупно 12 представа.

   Детаљније >>>

 
Почео први меморијал Рудолф Бручи
31. март 2017. године

Нови Сад, 31. март 2017. - Фестивал Рудолф Бручи уприличен поводом стогодишњице од рођења једног од најзначајнијих домаћих композитора почео је синоћ у Синагоги концертом Војвођанског симфонијског оркестра под диригентском палицом Илмара Лапинша. Уочи извођења три Бручијевих композиција, Сомфоније бр. 3., Концерта за тромбон и оркестар бр. 2 и Симфоније Леста, присутнима се обратио покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, који је званично отворио Фестивал.

   Детаљније >>>

 

Руски маестро Илмар Лапинш у част Бручија

29. март 2017. године

Нови Сад, 29. март 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и подсекретар Зоран Лазин разговарали су данас са диригентом из Русије Илмаром Лапиншом, који ће сутра у оквиру отварања Фестивала Рудолф Бручи, у Синагоги дириговати Војвођанским симфонијским оркестром. Под његовом диригентском палицом биће изведене Бручијеве Симфонија бр.3, Концерт за тромбон и оркестар бр.2 и Симфонија Леста за коју је Бручи добио и награду белгијске краљице Елизабете.

   Детаљније >>>

 

Изузетан значај очувања идентитета Словака у Војводини

29. март 2017. године

Нови Сад, 29. март 2017. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Михаљ Њилаш и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић разговарали су данас са делегацијом Министарства спољних и европских послова Владе Републике Словачке, коју је предводио државни секретар Лукш Паризек.

   Детаљније >>>

 
Обележен Дан Српског народног позоришта
28. март 2017. године

Нови Сад, 28. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић присуствовао је данас свечаној академији, уприличеној поводом 156 година од оснивања Српског народног позоришта. Беседом за Дан позоришта, овогодишњим лауреатима, добитницима највишег признања Јован Ђорђевић, честитао је в.д. управника Српског народног позоришта Зоран Ђерић.

   Детаљније >>>

 
Почиње меморијал у част композитора Рудолфа Бручија
27. март 2017. године

Нови Сад, 27. март 2017. - Меморијал посвећен 100. годишњице рођења великог композитора Рудолфа Бручија (Загреб 1917-Нови Сад 2002), почеће у четвртак 30. марта, на дан његовог рођења, концертом који ће Војвођански симфонијски оркестар приредити у новосадској Синагоги, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Покрајинској влади.

   Детаљније >>>

 
Посета делегације Курског државног универзитета
22. март 2017. године

Нови Сад, 22. март 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је у Покрајинској влади примио делегацију Курског државног универзитета, коју је предводила декан Историјског факултета др Ирина Конорева Александровна. У делегацији су били др Игор Цуканов историчар и др Олга Рагунштеин.

   Детаљније >>>

 
Додир стакла нордијских мајстора дизајна
21. март 2017. године

Нови Сад, 21. март 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић отворио је вечерас у Музеју Војводине изложбу савременог нордијског стакла под називом Додир стакла. Реч је о изложби коју су заједно са Музејом Војводине и Музејом Мимара у Загребу, организовале Амбасада Данске, Финске, Норвешке и Шведске.

   Детаљније >>>