Драгана Милошевић присуствовала обележавању пет година од оснивања Градског музеја у Врбасу

Поводом обележавања јубилеја – пет година од оснивања, данас је у Градском музеју у Врбасу, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обишла сталну поставку, као и презентацију пројекта „Дигитализација археолошке грађе са налазишта Шуваков салаш – Клиса“.

Честитајући мали, али значајан јубилеј, ресорни секретар им је пожелела још много великих јубилеја у нади да предано истрају у очувању нашег културног наслеђа, као прави чувари сећања нашег идентитета, историје и културе.

„Ми сви заједно чинимо једну велику културну породицу и као такви морамо једни другима да дајемо подршку и подстрек за даљи рад, као што  то чини и чиниће секретаријат на чијем сам челу“ нагласила је Драгана Милошевић и додала да је секретаријат  подржао петогодишњи пројекат истраживања средњовековног Врбаса, у износу од 850.000,00 динара, за археолошка истраживања локалитета Шуваков салаш-Клиса код Врбаса.

Овом приликом, Милошевићева је нагласила и да је у плану да се ове године заврше радови и на Дому културе у Равном селу и Змајеву, а у згради Дома културе у Врбасу у плану је и изградња позоришта.

Зато је Покрајинска влада преко ресорног секретаријата, како каже секретар Милошевић, континуирани партнер свих институција културе, а у општини Врбас у претходном периоду за њихове делатности, као и за бројне манифестације, фестивале и невладине организације уложено је око 15 милиона динара и са тим инвестицијама ће се и наставити.

У име општине Врбас поздравне речи упутио је  председник Предраг Ројевић, који се захвалио, између осталог, и на снажној подршци Покрајинској влади у бројним пројектима које ова локална самоуправа има.

Оливера Марковић начелница сектора за заштиту културног наслеђа у Министарству културе и информисања је у име министарке Маје Гојковић честитала јубилеј и пожелела даљи успех у раду, где ће и ресорно министарство бити и надаље партнер.

Испред Градског музеја у Врбасу обратила се руководилац Весна Гргуровић истичући да данас јесте велики дан поводом обележавања јубилеја, јер су ту и колеге из матичног Музеја Војводине, који су им дали снажну стручну подршку у оснивању и раду, а данас се уједно званично представља и први број научног часописа „Фибула“.   

Часопис је представио помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Милан Мицић, а целом догађају присуствовала је и помоћница секретара за савремено стваралаштво Јелена Добровић-Бојановић.