Одржана едукативна трибина о неговању добрих говорних навика

„Неговање српског језика и изражавање јесте једна од најважнијих делатности на нашим просторима, које је Министарство за културу и информисање заједно са Удружењем „Изражајност“ препознало као национални пројекат, јер управо култура говора и његово унапређење веома су битни за младе људе и њихов лингвистички развој“ рекла је вечерас у Еђшегу, уочи едукатувне трибине о унапређењу културе говора, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Посебно је важно имати на уму, истакла је Милошевићева, да се овај „Караван“ културе говора прошири и на српске заједнице изван наших граница, где наша деца више не похађају наставу на српском језику, већ га усвајају од родитеља. Треба управо њима да се представи богатство наше лексике и пренесе лепота изражавања.

Едукативну трибину организовало је Удружење за унапређење и развој културе јавног говора „Изражајност“, које окупља стручњаке из области јавног наступа, дикције, невербалне комуникације, психологије и презентовања.

Током трибине на питања: Зашто је важно неговати културу говора, шта све спада у ту културу, на који начин она утиче на српкси језик и како исправити лоше говорне навике говорили су комуниколог Слободан Роксандић и др Радован Кнежевић професор дикције на Факултету драмских уметности.

Хуманитарни радник Арно Гујон, овом приликом је испричао, како је он као Француз достигао висок ниво изражајности на српском језику, учећи га свакодневно у протеклих шест година од када се доселио у Београд.