Покрајинска влада упутила честитку поводом празника хрватске заједнице у Републици Србији – Дан рођења бана Јосипа Јелачића

Нови Сад, 15. октобар 2021.- У име Покрајинске владе и покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, празник хрватске заједнице у Републици Србији – Дан рођења бана Јосипа Јелачића, 16. октобар, честитала је ресорни секретар Драгана Милошевић.

Честитајући председници Хрватског националног вијећа Јасни Војнић и председнику Демократског савеза Хрвата у Војводини Томиславу Жигманову празник хрватске заједнице у Републици Србији, секретар Драгана Милошевић је истакла да Покрајинска влада посебно брине и даје снажну подршку очувању, неговању и промоцији сваке националне заједнице у Војводини, која кроз неговање културе, писма, језика и обичаја чува свој идентитет.

„Управо све те различите културе, различите традиције, различите историје, морамо и требамо да негујемо,  јер нас баш те и такве различитости чине  посебним на овим просторима, нарочито у Војводини где је у службеној употреби  шест језика националних заједница   и живи 26 нација, које равноправно живе вековима на овим просторима“ рекла је Милошевићева и подсетила да је управо залагањем председника Републике Србије Александра Вучића, родна кућа бана Јелачића у његовом родном Петроварадину постала ваша кућа, центар хрватске заједнице у Србији и зато вам желимо да предстојећи празник проведете у духу ваше традиције и обичаја.