Драгана Милошевић примила маестра Диана Чобанова

„Велика је част и од изузетног је значаја сарадња Српског народног позоришта и државног театра у Пловдиву у Бугарској, која наступом директора Опере Народног позоришта у Пловдиву  Диана Чобанова вечерас на  великој сцени „Јован Ђорђевић“ у СНП-у, почиње да проширује своју сарадњу“ – рекла је данас на пријему маестра Чобанова у Покрајинској влади, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Ова сарадња, по њеним речима, јесте чињеница и доказ да наше установе културе воде бригу о продубљивању и развоју међународне културне сарадње, посебно Српско народно позориште, које ове године обележава 160 година постојања и најстарији је национални театар на нашим просторима.

„Посебно ми је драго, штo ће се следеће недеље у амбасади Републике Србије у Софији потписати званични Протокол о сарадњи ова два државна театра“ истакла је секретар Милошевић и додала да то наше позориште и те како заслужује, јер ће се тим споразумом побољшати квалитет, како наше, тако и бугарске уметничке сцене.

Секретар Драгана Милошевић је подсетила да се претходних неколико година много урадило на подизању културе уопште и због тога смо препознати и на светским културним мапама и зато је овај споразум са бугарским театром један у низу већ потписаних са државним позориштима из региона.

Директор Опере СНП-а Александар Станков истакао је да је  велико задовољство у 160 сезони овог театра што имају част да маестро Чобанов диригује оркестром Српског народног позоришта, апострофирајући тиме и значај будуће сарадње, након потписивања Протокола о сарадњи, 29. октобра ове године.

Маестро Чобанов, као гостујући диригент вечерашње Пучинијеве опере „Мадам Батерфлај“ похвалио је читав ансамбл  Опере Српског народног позоришта, истичући њихову  професионалну и уметничку синхронизованост, тако да му је наступ од изузетног значаја, поготово што је први пут гостујући диригент у Новом Саду.