Драгана Милошевић: Снажна подршка Покрајинске владе Савезу глувих и наглувих Војводине за Србију без баријера

Међународни дан знаковног језика обележава се сваке године у целом свету 23. септембра, заједно са Међународном недељом глувих и наглувих особа, која је 26. септембра и током читаве недеље кроз низ програма и манифестација, представљају активности из света тишине.

Тим поводом покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Савезу глувих и наглувих Војводине у Новом Саду присуствовала обележавању 75. година од оснивања овог Савеза особа са оштећеним или делимично оштећеним слухом.

Честитајући јубилеј, који је за свих 75 година постојања и трајања обележен борбом за видљивост, једнакост и равноправност, као једнаки међу једнакима, секретар Драгана Милошевић је апострофирала да Покрајинска влада и ресорни секретаријат јесу и биће трајни партнери у свим настојањима и потребама Савеза глувих и наглувих на нашем простору.

„Борити се за Србију без баријера јесте ваш и наш слоган“ истакла је она и додала да ће наша борба бити да се средства за све програме и делатности  из године у године повећавају, а ваша да будете што више једнаки и видљиви.

Посебно бих нагласила подсетила је Милошевићева, да је секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама пре две године подржао пројекат едукације радника у установама културе, посебно кустоса, за учење знаковног језика, управо због вас, како би свет културе и уметности били што ближи.

Честитке и речи подршке рекли су и представници Министарства за запошљавање, борачка и социјална питања, испред Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Испред Савеза глувих и наглувих Војводине захвалност на снажној подршци рекао је председник Срђан Владисављевић, као и дугогодишњи секретар овог Савеза Јадранка Ралетић.