Драгани Милошевић уручен Орден и Указ вожда Ђорђа Стратимировића и Српске Војводине

У Сремским Карловцима, у манастиру Ваведења Пресвете Богородице, данас су похрањени посмртни остаци генерала Ђорђа Стратимировића пренети из Беча, где је сахрањен 1908. године, чиме је испуњена његова последња жеља, коју је изразио непосредно пред смрт у својим мемоарима „Успомене“.

Уочи похрањивања посмртних остатака генерала Стратимировића, у Саборној Цркви Светог Николе одржана је литургија и опело које је служио викар патријарха српског Порфирија епископ хвостански Јустин.

На иницијативу Удружења „Шајкашка“, које је уједно и иницијатор преноса посмртних остатака генерала Ђорђа Стратимировића,  и уз бласослов епископа сремског Василија, покрајинском секретару за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгани Милошевић овом приликом уручен је Орден вожда Ђорђа Старимировића и Српске Војводине, као и Указ Центра за развој Шајкашке. Све то уз  благослов епископа сремског Василија, као  и уз сагласност породице Стратимировић од Кулпина.

У Указу је написано да је секретар Драгана Милошевић осведочена у самопрегорном служењу Богу и Српској православној цркви и њеном народу широм српских земаља и расејања. Поред тога, наглашено је да се Указ додељује и за пожртвовано истрајавање на вредностима светосавске духовности и идејама свесрпског јединства, а особито у знак признања за показану верност и значајан допринос на делу сведочења и очувања традиције Српске Војводине.