Ивана Бороја отворила Сабор народне традиције у Змајеву

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја, отворила је јуче  Сабор народне традиције који je, у  оквиру дводневне манифестације „Културно лето“ , одржан у Змајеву.

Поред змајевачког  КУД-а „Сава Вукосављев“,  у изузетно атрактивном програму Сабора наступили су и КУД-а „Мира Лукач“ из Дрвара, затим певачке групе „Звуци с камена“ и „Гендер“, чувени гајдаш и диплар Милан Вашалић и више гуслари и других извођача традиционалне народне музике.

Сабор је организован на изузетно високом нивоу и оно што је на њему могло да се види јесте заиста добар пример правог односа према српској народној традицији, посебно ако се на уму има чињеница да су, и у самој организацији и у извођачком делу,  учествовали припадници свих генерација Змајевчана.

Поред Сабора, у  оквиру змајевачког „Културног лета“, које је ове године одржано по четврти пут,  организује се и низ других манфиестација, попут Змајевачких дечијих игара, Спортског дана за децу, извођења представе ‘Десет напрема један’ београдске глумице Татјане Кецман и концерта  Амадеус бенда.