Концертним извођењем опере „Сарданапало“ Франца Листа почео НОМУС

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ у Српском народном позоришту отварању међународног фестивала уметничке музике – Новосадских музичких свечаности, које су почеле концертној премијери недовршене опере „Сарданаполо“ Франца Листа.

Овогодишњи НОМУС се одржава од 9. до 18. априла, а током трајања манифестације одржаће се десет концерата, које ће приређивати угледни домаћи солисити и ансамбли, као и музичари из Литваније, Естоније, Летоније, Мађарске, Пољске, Израела, Велике Британије, Немачке, Аустрије, Италије, САД-а и Аустралије.

Програм НОМУС-а обогаћен је и са два „некласична“ музичка садржаја, а значајни део Новосадских музичких свечаности представљаће и пратећи садржаји, промо концерти и програми за младе. Организатор НОМУС-а је Музичка омладина Новог Сада, под покровитељством Града Новог Сада.

У оквиру Номуса одржаће се десет концерата и то у Синагоги, Градској кући, Студију М, Галерији Матице српске и у Српском народном позоришту

Манифестацију је отворио председник Скупштине Града Здравко Јелушић, поручивши да је НОМУС фестивал који велича име Новог Сада и сигурно „има заслуге што град поносно носи титулу Европске престонице културе 2021.“

Концерти ће се одржавати  у Синагоги, Градској кући, Студију М, Галерији Матице српске и у Српском народном позоришту.