На крову „Променаде“ одржан музички спектакл „Рок Oпера“

Нови Сад, 26. јуна 2020. – Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ, на крову Тржног центра „Променада“, необичном споју класичне рок музике и опере, који је довео  до тога да музички спектакл “Рок Опера“ већ неколико година спаја не само музичке жанрове већ и различиту публику.

Овога пута, као и увек у сарадњи Опере Српског народног позоришта и Новосадског „Биг Бенда“, 22 антологијска музичка хита рок група слушале су се  под диригентском палицом Федора Вртачника. Kонцертом се одражавао дух аутора и једне славне епохе рок музике, у којој су позната имена ушла у рокенрол кућу славних, и времена када су настали непревазиђени хитови и химнични рефрени који су се преносили од 70-их година на овамо. Сама помисао да 50 извођача изводи музику Лед Цепелина, Дип Парпла, Kвина, Битлса, Пинк Флојда, Ван Халена, Дорса, Еуропе, Тине Тарнер и других светских група оставља утисак да се ради о још невиђеном музичком спектаклу на нашим просторима.

Рок опера успела је да споји наизглед неспојиво када су у питању музички жанрови, али је најважније да привлачи публику различитих сензибилитета, па у овом спектаклу подједнако су уживали и поклоници рокенрола и љубитељи класичне музике.

Зато више од 60 врсних музичара наставља рад на креирању нових музичких посластица којима ће почастити публику широм земље и региона. Диригент и аутор музичких аранжмана је Федор Вртачник, а као вокални солисти наступају Данка Адамов, Драгана Kелер, Зоран Шандоров, Матија Заната, Никола Мијић и чланови Хора Опере Српског народног позоришта.