Одржана завршна конференција на тему “Јачање капацитета установа културе у Новом Саду за стратешко планирање”

У Великој сали Скупштине града Новог Сада, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратила се на завршној конференцији у оквиру Пројекта 33 – “Јачање капацитета установа културе у Новом Саду за стратешко планирање”.
Истичући значај доношења петогодишњих стратешких планова установа културе, који имају за циљ професионалну едукацију, подршку запосленима у установама културе, усмерење, бољу координацију и интерсекторско повезивање, секретар Милошевић је нагласила  да је ово заправо историјски дан, јер су у читавом овом процесу учествовали  представници града Новог Сада, Фондације „Нови Сад 2021“ и УНЕСКО-ове катедре за културну политику и менаџмент Универзитета уметности у Београду.

„Ово је доказ и пример једне добре праксе и симбиозе у раду свих институција културе“ истакла је Милошевићева, апострофирајући да ће и Покрајина, након што Република Србија донесе Стратегију развоја културе, усвојити своју. До тада, ресорни секретаријат и институције чији смо оснивачи, њих 12, још снажније ће радити на јачању сопствених капацитета.
Иксуство, визија и планови јесу нешто драгоцено, рекла је Драгана Милошевић и на тим темељима градимо даље културну политику, не само града Новог Сада, већ и Војводине, па самим тим и Републике, а идући у сусрет 2021. години, када ћемо сви заједно са поносом истаћи титулу Европске престонице културе.

Члан Градског већа Града Новог Сада за културу Далибор Рожић је рекао да у складу са Стратегијом развоја културе и Акционим планом 2016-2025. година, данас је и организована ова завршна конференција названа „Пројекат 33“, колико Нови Сад и има институција културе. Посебна част и велико је задовољство што је наш град први у низу донео Стратегију и што су нам у том подухвату сви били достојни партнери.  
О Пројекту 33 говорили су руководиоци Горан Томка и Вишња Кисић, а утиске о настајању овог стратешког документа изнели су поједини представници институција културе Војводине и Републике.