Станислав Радуловић отвориo 17. Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс

Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић отворио је вечерас у Студију М, 17. по реду  Међународно такмичење тонских снимака – Тактонс.
Поздрављајући присутне и учеснике подсекретар Радуловић је истакао да му је част и задовољство,  и сасвим сигурно и привилегија што у име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у своје лично име може да пружи пуну подршку овој манифестацији, која се  низ година одржава у организацији  Радио-телевизије Војводине.

По његовим речима величина Тактонса, између осталог јесте и у његовој богатој традицији, међународном карактеру и пре свега значају за струку. Усудио бих се да кажем, истакао је он, да је Тактонс временом постао својеврстан симбол Новог Сада.
„У наредних неколико дана, тачније до 9. новембра, имаћемо прилику да уживамо у богатом садржају – изложби, научној конференцији посвећеној акустици и наравно, такмичарском делу и зато вам желим пуно успеха“ поручио је отварајући манифестацију подсекретар Радуловић.

Јожеф Клем као председник организационог одбора тактонса поздравио је учеснике такмичарског дела, који су стигли из Мађарске, Румуније, Словачке, Словеније, Босне и Хервеговине, северне Македоније и колеге из Србије.

„Ово такмичење јесте посвећено звуку и тону и као такво има 16 такмичарских категорија“ истакао је Клем и додао да се ове године у том својству надмеће око 100 тонских снимака, што је завидан број учесника управо на јубилеј, 70 година, од оснивања Радио Новог Сада.
У уметничком делу програма  одржан је концерт Акустичне скулптуре „Лабат СВАР-ОМФАЛ“ светлост средишта, а у холу испред Студија М, постављена је изложба професионалне аудио-опреме и Акустичних скулптура Лабат.