Драгана Милошевић на конференцији поводом Сајма књига, Изложбе уметности и Сајма образовања

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је на Конференцији за новинаре, поводом Сајма књига, Изложбе уметности и Сајма образовања у Свечаном салону Новосадског сајма, и том је приликом најавила активности Секретаријата,  институција и удружења којима Секретаријат пружа подршку на поменутим манифестацијама.

Милошевићева је истакла да Секретаријат традиционално учествује на манифестацијама у организацији Новосадског сајма, захваљујући чињеници да је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама оснивач 12 културних установа од општег значаја за АП Војводину, као и завода за културу националних мањина у Војводини. Све те институције имају значајну издавачку делатност, а кад им придодамо и издавање књига „Форума“ и медијских кућа којима су оснивачи национални савети националних мањина, добијамо у збиру завидан број издања које помаже ресорни секретаријат.

Надаље, Милошевићева је најавила прославу значајних јубилеја – 75 година од победе над фашизмом и 100 година од обнове Патријаршије Српске православне цркве у Сремским Карловцима, чије обележавање, медијско праћење и пратећу публицистичку продукцију помаже Секретаријат.

На крају свога излагања Милошевићева је истакла подршку Секретаријата пројекту Проговори да видим ко си! Који је намењен развијању језичке културе младих, као и Првом фестивалу ћириличних брендова, чиме се наставља успешна сарадња Покрајинског секретаријата и удружења у сфери културе.