Драгана Милошевић на обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом

Нови Сад/Вршац, 3. децембар 2021.- Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Народном позоришту „Стерија“ у Вршцу, присуствовала обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом, који се одржавао под  слоганом „Вршац обележава  Међународни дан особа са инвалидитетом“.

Тим поводом секретар Драгана Милошевић отворила је  и изложбу у фоајеу Позоришта под називом „Инклузија у театру“, где је честитајући Међународни дан особа са инвалидитетом, нагласила да је од изузетне важности  да култура буде доступна свима и да је обавеза свих нас да особама с инвалидитетом обезбедимо живот без баријера.

„Покрајинска влада и секретаријат на чијем сам челу имају за трајно опредељење континуирану подршку, како особама са инвалидитетом у њихово имплементирање у радно окружење, тако и за удружења која њих окупљају и тако ће и убудуће бити“ истакла је Милошевићева.

Удружења „Отворено срце света“ и „Еду театар“, који су партнери на овом пројекту, под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и уз подршку Града Вршца, обележили су овај дан солидарности са особама са инвалидитетом премијером инклузивне представе „Деда и репа (без репа) .“