Драгана Милошевић: Наставак континуиране подршке медијима

Нови сад, 23. децембар 2019.- Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић оценила је данас, на традиционалном новогодишњем пријему за новинаре, да је и у овој, као и у претходне три и по године колико је прошло од формирања актуелне Покрајинске владе, на челу са председником Игором Мировићем обезбеђена континурана подршка медијима, као и изузетна коректна сарадња, како медијских кућа, тако и покрајинске администрације .

Уз жељу да се и наредне године обележи добра сарадња са медијима, Милошевићева је подсетила да је од почетка сазива актуелне Покрајинске владе, тачније од 2016. године, дата снажна финансијска подршка медијским кућама, а она и јесте једно од наших трајних  опредељења.

Ресорни секретар  је апострофирала да, када је реч о финансијској подршци  директна и континуирана подршка за 22 листа на осам мањинских језика, чији оснивачи су Национални савети националних мањина са 264 милиона динара повећали смо током 2019. године   на 312 милиона. Са друге стране, нагласила је секретар Милошевић, кроз пројектно суфинансирање, смо издвајања са 15 милиона повећали на 70 милиона у овој години и то говори у прилог чињеници да се са посебним пијететом води рачуна о 300 медија, колико их има на територији Војводине, о којима ћемо и надаље на овај начин бринути.

„Морам да напоменем да је проблем јединог дневног листа на српском језику „Дневника“ решен и он је опстао“ истакла је Драгана Милошевић и са поносом додала да је  нова зграда Радио-Телевизије Војводине, коју је започела управо ова Покрајинска влада завршена, иако је прошло 20 година од њеног бруталног разарања током НАТО агресије.

Тај ниво подршке  пројектном суфинансирању ће, према њеним речима, бити задржан и у предстојећој, 2020. години.