Мирослав Илић посетио зворничко-тузланску и колобарско- грбавичку епархију

Нови Сад, 24. децембар 2019.- Помоћник за сарадњу са Црквама и верским заједницама при Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић и Драган Ђурица, помоћник за мониторинг и информационе системе при Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, посетили су пре неколико дана  зворничко-тузланску Епархију, где им је домаћин био  Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије.

Током радне посете и обаласка епархије покренуте су теме у вези са пројектима које спроводи Епархија зворничко-тузланска на заштити духовног и културно-историјског наслеђа на простору те Епархије.

Истог дана помоћници Илић и Ђурица били су гости и Црквене општине и парохије колобарско-грбавичке у Брчком, где им је домаћин био протојереј-ставрофор Жељко Ђурица.

Мирослав Илић истакао је да у години великог јубилеја – 800 година самосталности Српске Православне Цркве  посетили су једну од  српских епархија и учинили скроман дар црквеној библиотеци у Брчком, негујући идеју српског културног простора који надилази адмистративне границе.

По речима протојереја Ђурице, црквена библиотека парохије колобарско-грбавичке у Брчком је уништена током Грађанског рата у Југославији 1991-95, и за њих је од велике важности што им је овом приликом Мирослав Илић уручио значајан фонд књига, који је финансирао/суфинансирао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.