Драгана Милошевић обишла нову зграду Радио телевизије Војводине

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је, на Мишелуку у Сремској Каменици, заједно са директором Радио-телевизије Војводине Миодрагом Копривицом обишла  нову зграду покрајинског Јавног сервиса.

Након обиласка студија, редакција и деска, секретар Драгана Милошевић је изјавила да је Покрајинска влада до сада уложила скоро 700 милиона динара за опремање нове зграде, у којој се налази пет најсавременијих  телевизијских и шест радијских студија, у којима се програм емитује на српском језику и 15 језика националних мањина.

„ Заједничким улагањима Владе Републике Србије, Покрајинске владе и Града Новог Сада, зграда Радио телевизије Војводине јесте један модеран и савремен регионални медијски сервис, који руководству и запосленима пружа максималне услове за рад, креативност и стварање професионалних садржаја, како је и до сада радила“ истакла је секретар Милошевић и подсетила да је Покрајинска влада била и остала трајни партнер РТВ-у, и да ће заједно наставити са радом на развоју, напредовању и унапређењу овог јавног сервиса, који је направљен по светским стандардима.

Директор РТВ-а Миодраг Копривица изразио је захвалност покрајинском секретару за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгани Милошевић на данашњој посети.

Да подсетимо, радови на изградњи нове зграде РТВ-а на Мишелуку, почели су у августу 2017. године, рушењем и уклањањем остатака зграде срушене током НАТО бомбардовања 1999. године.  Израда пројекта и реализација три фазе изградње, као и стручни надзор, подразумевали су најзахтевније грађевинске, хидротехничке, електроенергетске, телекомуникационе, машинске и инсталационе радове, као и завршетак саобраћајница око објекта. Нова зграда РТВ-а, простире се на 17.350 квадратних метара, који су у потпуности попуњени најсавременијом опремом.