Драгана Милошевић: Општина Жабаљ као пример развоја културе у мањим срединама

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  данас је у оквиру радне посете општини Жабаљ, обишла Народну библиотеку “Вељко Петровић“, да би потом заједно са председником општине Чедомиром Божићем и помоћником председника Сергејем Запорожцем обишла и реконструисану  позоришну салу, која је део зграде општине Жабаљ.

По речима секретара Драгане Милошевић, општина Жабаљ јесте пример како једна локална самоуправа може и треба да негује, не само улагање у реконструисане објекте културе, већ и у низ културних манифестација, које подижу њен ниво. С обзиром на то да се у оквиру ове општине налазе и насеља Госпођинци, Чуруг и Ђурђево, како она наглашава, реконструкција позоришне сале , као и библиотеке била је више него неопходна.

„Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама зато ће бити и надаље добар партнер у свим пројектима, који подстичу развој културе уопште“ истакла је Милошевићева и додала да ће се помоћи и Народној библиотеци „Вељко Петровић“ и у откупу значајних и вредних књига.

Овом приликом председник општине Жабаљ Чедомир Божић и помоћник Сергеј Запорожац изразили су задовољство што поред буџета локалне самоуправе имају партнера и у Покрајинској влади, јер бројне културне активности, манифестације и позоришна гостовања захтевају и заједничка улагања.

Након радног састанка секретар Драгана Милошевић посетила је медијски портал  “Формат Жабаљ“, који је од прошле године први и једини медијски портал на територији општине Жабаљ. Том приликом  их је упознала и са могућностима конкурсне подршке за њихове програмске садржаје.