Dragana Milošević otvorila izložbu digitalnih printova u Pečuju

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević sinoć je u Domu civilnih zajednica u Pečuju otvorila izložbu digitalnih printova „Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske“.
Izložba je priređena 2018. godine u Galeriji Matice srpske, u okviru programa obeležavanja godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou.

„Ovom izložbom predstavljena su dela domaćih i stranih autora, iz različitih epoha, a izdvojile su se četiri celine, i to: Nasleđe, kao osnova evropske kulture, koja se ističe kroz običaje i tradiciju, sloboda, kao ideal kako pojedinca tako i čitave jedne nacije, progres, kao stalna težnja evropskih naroda ka napretku, i raznolikost, osobina na kojoj se temelji Evropa, a objedinjuju različite nacije, religije, jezici u cilju stvaranja boljeg društva“, istakla je Miloševićeva.

Ona je dalje dodala, da je na ovaj način, posredstvom digitalnih printova otvorena mogućnost da se veći broj ljudi upozna sa odabranim umetničkim delima.

Na izložbi se obratila i upravnica Galerije Matice srpske, dr Tijana Palkovljević Bugarski i dr Predrag Mandić, predsednik Pečujsko-baranjskog srpskog udruženja.