Dragana Milošević otvorila Međunarodnu izložbu fotografije iznad i ispod mora i Venecija „Kvarner 11“ u Kastavu

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, u petak 19.7.2019. godine svečano je otvorila Međunarodnu izložbu fotografije iznad i ispod mora i Venecija „Kvarner 11“, u galeriji crkvice svete Trojice u gradu Kastav, nadomak Opatije.

Vojvodina kao regija i Sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama kroz dugogodišnju saradnju sa Istrom neguje i širi kulturu kroz razmenu manifestacija i okupljanje oko zajedničkih projekata, istakla je sekretarka Milošević.

Kada se projekat realizuje u ovakvom ambijentu, obogaćen umetničkom kolekcijom čije je stvaranje bilo ozbiljan zadatak i veliki izazov, neizostavna je podrška sekretarijata na čijem sam čelu. Afirmacija mladih koji kroz svoj rad šire profesionalni duh zbližavajući umetnost fotografije, glavni je zadatak i cilj pre svega Akademije umetnosti iz Novog Sada, na šta sam posebno ponosna. Zbog svega što predstavlja ova izložba i njenog značaja na međunarodnoj pozornici, posebno mi je zadovoljstvo što danas imam priliku i čast da izložbu svečano otvorim, zaključila je Milošević.

Čestitke i zahvalnost Miloševićeva je uputila svim stranim gostima na projektu, a posebno studentima iz Pekinga koji svake godine u sve većem broju učestvuju u ovom značajnom projektu.

Značaj i razvoj izložbe unazad 12 godina istakli su i mentor projekta prof. Ivan Karlavaris, dekan Akademije umetnosti iz Novog Sada, Siniša Bokan, kustos muzejske zbirke Kastavštine Marko Badurina, predsednica udruženja Kastafsko kulturno leto Helena Ninković Budimlija, a prisutnima se još obratio i generalni konzul Republike Srbije u Rijeci, Goran Kovačević, kao i gradonačelnik grada Kastav Matej Mostarac.