Dragana Milošević posetila opštinu Kanjiža

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je posetila Opštinu Kanjiža u okviru planiranih poseta vojvođanskim lokalnim samoupravama, njih 45, sa ciljem da se upozna sa stanjem institucija kulture, informisanja i verskih zajednica.

Tokom razgovora sa predsednikom opštine Robertom Fejstamerom i zamenikom predsednika opštine Nebojšom Rakićem, resorni sekretar je istakla da je u planu rada sekretarijata na čijem je čelu analiza kompletnog stanja, kako institucija kulture, tako i njenih sadržaja, naročito u onim lokalnim samoupravama, poput opštine Kanjiža, u kojima vekovima  žive srpska i mađarska nacionalna zajednica.

Nakon razgovora sa čelnicima opštine sekretar Dragana Milošević posetila je Obrazovno-kulturnu ustanovu- KNESA, biblioteku i Dom kulture, u kojima se održavaju brojne manifestacije i koje redovno apliciraju na konkurse sekretarijata. S obzirom na to da sve ove institucije rade u skladu sa svojim planiranim programima, Miloševićeva je istakla da je opština Kanjiža napravila dobar balans u kreiranju budžeta za kulturu što se vidi i na terenu, ali je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama uvek prisutan partner u svim daljim planovima rada.

Predsednik opštine Robert Fejstamer ovom prilikom je istakao zadovoljstvo posetom člana Pokrajinske vlade i istakao da se u ovoj opštini tokom godine održava oko 300 manifestacija u 13 naselja i da se samo 80 odsto njih finansira iz budžeta opštine, dok se za preostali deo uključuju razni drugi načini finansiranja. Iz samog budžeta, kako je naveo predsednik opštine, izdvaja se preko 10 miliona dinara.

Zamenik predsednika opštine Nebojša Rakić je istakao značaj rekonstrukcije i obnove zgrade Vigadoa u parku kanjiške banje, koju je današnja delegacija i obišla, da treba da se obnovi zajedničkim sredstvima svih nivoa vlasti, jer je sam park pod zaštitom spomenika kulture.

Današnjoj poseti opštini Kanjiža prisustvovali su i podsekretar pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Stanislav Radulović, asistent Dragana Jovanović i predsednik Skupštine opština Kanjiža Miloš Kravić.