Драгана Милошевић поздравила учеснике 10. сусрета песника и сликара у Малом Стапару

На салашу Ромића у Малом Стапару данас је у организацији Фондације„Ветрењача из Сивца“ одржан десети, јубиларни сусрет песника и сликара, које је у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата поздравила покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Честитајући организаторима на креативности, иновативности и истрајности, коју су дочекали обележавајући данашњи јубилеј, секретар Милошевић је истакла да су данас на једном месту у великом броју се окупили песници, музичари и сликари и то јесте слика с једне стране културе, а и њене децентрализације, коју Покрајинска влада снажно подржава.

„ Овакве манифестације јесу и добар пример будућим поколењима, да виде и науче како се негује и чува традиција и на који начин се одржавају овако племенити догађаји“ рекла је Милошевићева и истакла да простор Војводине јесте једно велико богатство различитости, на које смо сви поносни и као такво га чувамо и подржавамо.

Секретаријат на чијем сам челу, а и Покрајинска влада, апострофирала је секретар Милошевић, биће и надаље партнер оваквим манифестацијама, које показују наше идентитете, наше порекло, говоре о томе ко смо и где припападамо и зато ова „ветрењача“ културе не сме да се заустави.

Почасна гошћа манифестације била је књижевница Јелена Делибашић, која је одржала беседу о смислу човека и љубави, а у програму су учествовали бројни књижевници.

Изложбу слика Јована Солдатовића отворио је прим. др Срђан Солдатовић и Никола Мирков.