Драгана Милошевић поздравила учеснике Гала концерта три културно -уметничка друштва

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отворила је вечерас у малој дворани СПЕНС-а, Гала концерт у извођењу три културно-уметничка друштва, чије одржавање је путем конкурса подржао ресорни секретаријат.

Честитајући у име Покрајинске владе и у своје лично име значајне јубилеје, секретар Милошевић је нагласила да смо вечерас сви заједно поносни на младе чланове културно-уметничких друштава, који и на овај начин брижно чувају наш идентитет, традицију, обичаје и културу.

„Посебне честитке упућујем њиховом кореографу и уметничком руководиоцу сва три КУД-а, Владиславу Бабијановићу, који обележава 40 година бављења фолклором и две деценије уметничког рада“ истакла је Милошевићева и уједно поздравила хуманитарни део вечерашњег наступа, у организацији Фондације  „Тате Новосађани“, који је намењен за лечење дечака Косте Петковића.

Негујући и на овај начин наше културно наслеђе, као што је фолклор, секретар Драгана Милошевић је апострофирала да ће како Покрајинска влада, тако и ресорни секретаријат и даље бити достојни партнери у оваквим манифестацијама, које чувају наше национално богатство.

Током вечерашњег Гала концерта наступио је  КУД „Виноградар“ из Лединаца, који обележава 20 година постојања. Други је КУД „Стеван Мокрањац“ из Каћа, који успешно ради 65 година и КУД „Степино коло“ из Степановићева, који следеће године обележава век од оснивања овог села, а поред тога ово културно – уметничко друштво 17 година за редом под слоганом „Нашем селу на дар“ негује традицију и културу овог места.