Драгана Милошевић са српском децом из региона

На штанду Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, у оквиру Међународног сајма књига и 26. изложбе „Арт експо“, ресорни секретар Драгана Милошевић данас је била домаћин српској деци из региона, коју је овом приликом упознала са радом Секретаријата и поклонила им књиге о Светом Сави и издања прилагођена њиховом основношколском узрасту.

Поздрављајући их у име ресорног секретаријата, она је истакла  да је Покрајинска влада оснивач 12 институција културе, међу којима су Српско народно позориште, најстарији национални театар, као и бројне галеријске установе, које негују и чувају српску традицију, културу, обичаје, писмо и језик на најбољи могући начин – представама, изложбама, промоцијама књига и издаваштвом.

Милошевићева је нагласила да Секретаријат брине и о култури, језику и писму бројних националних заједница које живе у Војводини и Србији и да оне кроз активности својих завода за културу на исти начин чувају свој идентитет.

Посета основаца организована је у периоду од 2. до 6. марта, у оквиру кампа за српску децу из региона. У гостима је двадесет шесторо деце из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Северне Македоније.

Организатори програма су народни посланик Сања Лакић и директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Током боравка у Србији деца ће имати прилику да се упознају са својом историјом, језиком и културом, и да обиђу споменике културе, музеје и туристичке атракције наше земље.