Dragana Milošević: Tango ples jeste izražaj života, strasti, tajne, sreće i tuge

Novi Sad, 16. avgust 2019.godine – „Zahvaljujući angažovanju Udruženja „Todo Tango“, koje je pre 13 godina doveo tango ples u ovaj grad, kao jednu posebnu vrstu kulture i umetnosti plesa i mi smo se našli na mapi one kulturne baštine, koju je 2009. godine UNESKO uvrstio na svetsku listu kulturne baštine“ rekla je večeras zvanično otvarajući u Katoličkoj porti  šesti po redu međunarodni festival „Novi Sad- tango grad“, pokrajinski sekretar za kulturu, javno infromisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

Podsećajući i da je sam Niče  rekao da je „propao svaki dan u kojem ne plešemo“, sekretar Milošević je podsetila da  ovaj poseban ples jeste izražaj života, strasti, tajne, sreće, tuge. To je igra i razgovor dva tela bez reči i on je najbolji  izraz pesnika kada želi da izrazi svoje reči.

Zato večeras, istakla je Miloševićeva, kaldrma Argentine postaje jedna stapajući se sa kaldrmom Katoličke porte i sa željom da svi uživamo u ovom posebnom doživaljaju muzike i plesa, proglašavam festival ovorenim.

Na večerašnjem koncertu nastupio je svetski poznat „Beltango kvintet“ na čelu sa maestrom Aleksandrom Nikolićem uz nastup argentinskih  maestrosa Robera Reisa i Natalie Lavandeira, koji su svojim bravurama videli ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa preko „Karnegi hola“ do londonskog „Kovent gardena“ i Moskve.

Ispred Udruženja „Todo Tango“ reči zahvalnosti brojnim pokroviteljima ove manifestacije, koja traje od 15. do 18. avgusta na više lokacija u Novom Sadu, uputio je Borislav Despotović.