Драгана Милошевић у делегацији Покрајинске владе у радној посети Истри

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је у петак, 15. јуна, у делегацији АП Војводине коју је предводио председник Покрајинске владе Игор Мировић, у разговорима с водећим представницима Истарске жупаније, на челу са жупаном Валтером Флегом. Поред тога делегација АП Војводине састала се и са представницима Савета Срба Истре, које је предводио председник Милан Рашула.

На радном састанку у седишту Жупаније у Пули,  разговарало се о оснаживању и продубљивању сарадње између АП Војводине и Истарске жупаније. На састанку је оцењено да су обе регије заинтересоване за формирање заједничког туристичког производа, намењеног иностраним тржиштима.

На састанку са представницима Савета Срба Истре начелно је договорено да Нови Сад, уз подршку Покрајинске владе и Покрајинског секретаријата, буде партнер 12. Фестивала српске културе у Истри 2020. године.

Током посете, војвођанска делегација присуствовала је отварању манифестације „Дани Војводине у Истри“, која је одржана у Пули 15. и 16. јуна, у организацији Туристичке организације Војводине.