Dragana Milošević u radnoj poseti institucijama kulture Donje Austrije

Novi Sad/Sankt Pelten, 21. januar 2020. – Na poziv Pokrajinske vlade Donje Austrije, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević  boravi u dvodnevnoj  radnoj poseti gradu Sankt Peltenu, gde je posetila brojne institucije kulture, kao i uspostavila kulturološku saradnju sa njihovim predstavnicima.

Tokom razgovora sa predsednicom Pokrajinske vlade Donje Austrije Johanom Mikl-Lajtner (Johanna Mikl- Leitner), sekretar Milošević je predstavila instutucije kulture AP Vojvodine (njih dvanaest), čiji je osnivač Pokrajinska vlada, gde je apostrofirala njihov način rada, modele finansiranja, kao i mogućnosti za  međuregionalnu saradnju.

Sekretar Milošević je ovom prilikom naglasila i mogućnosti za jaču saradnju sa Donjom Austrijom, od ove godine, kada AP Vojvodina preuzima predsedavanje Zajednicom podunavskih regija i tokom tog perioda do 2021. godine, Srpsko narodno pozorište uspostaviće saradnju sa Eurobaletom iz Sankt Peltena.

Ovom prilikom sagovornici su se dogovorili i o širim aspektima kulturološke saradnje, koja bi mogla i da obuhvati zajedničku izložbu, kao i kulturološko- institucionalnu razmenu.

Tokom jučeranje posete, resorni sekretar obišla je i teatar „Landestheater“, nakon čega je prisustvovala i koncertu klasične muzike u “Festspielhaus“ centru.

U delegaciji prisutni su i upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić, direktor baleta SNP-a Toni Ranđelović, programski direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Lazar Jovanović, kao i asistent sekretara Dragana Jovanović.