Дунавски Пут Вина

Кроз програм INTERREG – IPA CBC Mađarska – Srbija, Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, крајем 2018. године одобрен је пројекат под називом “Creation and Positioning of Danube Wine Route as a Touristic and Cultural Brand In the Cross – Border Region“ (Креирање и позиционирање Дунавске винске руте као туристичког и културног бренда у прекограничној регији), скраћено: Дунавски Пут Вина (Danube Wine Route).

Пројекат се спроводи у партнерству са општином Сремски Карловци и Удружењем Фрушкогорски кластер виноградара и винара “Алма Монс“, a водећи партнер је Веће Бач-Кишкун Жупаније из Мађарске, уз организацију Дунавски вински регион Винске руте, такође из Мађарске.

Основни циљ пројекта је креирање заједничког, одрживог туристичког и културног производа насталог комбиновањем винског и културног туризма кроз брендирање, маркетинг и промоцију произвођача вина из регије Бач – Кишкун, као и произвођача вина са територије АП Војводине (Фрушка Гора са током Дунава и околином).

У оквиру пројекта, обавеза Покрајинског секретаријата, уз брендирање пројекта, промотивне материјале те промоцију пројекта на јавним манифестацијама, била је реализација укупно 11 културних програма. Прва три програма реализована су у оквиру манифестација на отвореном, током текуће и претходне године.

Преосталих 8 културних програма смо, због околности везаних за пандемију корона вируса, реализовали у Студију М Радио Телевизије Војводине и сали КУД-а “Светозар Марковић“, где су услови за снимање наведених културних програма, уз поштовање свих прописаних мера, били идеални. Снимили смо наступе извођача из ширег културног спектра: дечији хор, класична музика, фолклор, етно, џез, рок, театар, електро…

С обзиром да се наш ИПА пројекат завршава 30. јуна 2020. године, желели смо да са Вама поделимо делиће атмосфере са снимања.

Уживајте.

Tamburaški trio:

Rok bend Plavi Ptičić:

Live Vinyl Act (duet gramofana i gitare):

Frame Orchestra:

Vladica Stanković Trio:

Hor Zvončići:

KUD Svetozar Marković:

U Tišini Pozornice: