„Хлас луду“ обележио 75 година конитунираног излажења

Пригодном свечаношћу одржаном  у Студију М Радио Новог Сада, Новинско-издавачка установа „Хлас луду“ обележила је 75 година рада и континуиранох излажења истоименог недељника на словачком језику.

Честитајући запосленима у „Хласу луду“ овај изузетан јубилеј, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ђорђе Вукмировић посебно је подвукао значај информисања на матерњем језику за очување идентитета свих националних заједница у Војводини.

„Зато и `Хлас луду` са свим својим издањима има заиста узвишену не само информативну, већ и ширу мисију. И зато ће, као и сви други листови на језицима националних мањина, увек имати максималну подршку покрајинске администрације“, додао је Вукмировић.

О историји „Хласа луду“ и његовом значају за војвођанске Словаке говориле су и директорка Ана Хуђан и председница Националног савета словачке националне мањине Љибушка Лакатош.

У оквиру свечаности, изведен је и изузетно квалитетан културно-уметнички програм, а најзаслужнијим новинарима, уредницима и другим радницима „Хласа луду“ уручена су и традиционална годишња признања.