Изузетан значај фестивала „Нови Сад – Танго град“

Покрајински секретар за културу, јавно инфоормисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је синоћ у новосадској Синагоги учеснике петог Међународног фестивала „Нови Сад – Танго град“, који се одржава на неколико локација у Новом Саду.

„Када кажемо танго, помислимо на Аргентину и све оно што иде уз овај плес, а захваљујући Удружењу „Тодо танго“ све то данас имамо у Новом Саду“, рекла је, уз остало, Милошевићева.

Она је додала и да је круна тог фестивала управо концерт Великог тамбурашког оркестра Радио телевизије Војводине и „Белтанго квартета“ из Београда који је у Синагоги одржан синоћ и где су се на упечатљив начин преплеле ноте танга и тамбурице.

Милошевићева је апострофирала и међународни значај фестивала који је препознат и изван граница наше земље и најавила даљу подршку Покрајинске владе, као партнера у промоцији културе и уметности, укључујући наравно и музичку уметност.

Испред Удружења „Тодо танго“ поздравне речи упутио је један од оснивача Борислав Деспотовић, а специјални гост на концерту био је мр Љубинко Лазић, контрабасиста Београдске филхармоније. Наступили су и танго инструктори Ана Наупарац – Деспотовић и Дејан Лукић.

Фестивал „Нови Сад Танго град“ се одржава у организацији једног од најзначајнијих пројеката Новог Сада, “Калеидоскопа“, као будуће европске престонице културе. Специјални гости на синоћњем концерту били су амбасадори САД Кајл Скот и амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манца.