Композицијама „Шехерезаде“ и „Зеленашеве смрти“ отпочела нова сезона Војвођанског симфонијског оркестра

Након својеврсног концерта, одржаног 15. септембра на отвореном, испред Бановине, којем је присуствовало десетак хиљада људи, синоћ је у новосадској Синагоги, у присуству покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић почела осма по реду сезона концерата Војвођанског симфонијског оркестра.

Под управом шефа диригента Опере СНП-а, италијанског маестра Ђанлуке Марчана, најрепрезентативнији војвођански ансамбл извео је балетску свита таyикистанског композитора Толиба Шахидија „Зеленашева смрт“, што је уједно и њено премијерно извођење у Србији, а потом су следили Концерт за виолину и оркестар бр. 1 Сергеја Прокофјева, у којем је као солиста наступио белгијски виолиниста Лоренцо Гато, лауреат такмичења „Краљица Елизабета“ у Бриселу.

Други део програма резервисан је био за једну од најпопуларнијих програмских композиција романтичарске литературе, симфонијску свиту „Шехерезада“ у којој Николај Римски-Корсаков раскошним оркестарским колоритом води слушаоце у свет „1001 ноћи”.

У овој сезони, Војвођански симфонијски оркестар очекује значајно већи број наступа.