Конференција посвећена успешним женама из света бизниса, медија и културе

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратилa се данас  на конференцији „Женско предузетништво у бизнису, медијима и култури“, коју је организовао  „Color Media group“ у хотелу „Шератон“ у Новом Саду, а који је на једном месту окупио бројне успешне жене из света бизниса, медија и културе.

„Ово је место и прилика, да у присуству великог броја жена истакнем чињеницу да уз јако самопоуздање, храброст и истрајност, скоро свака жена у данашњем времену може и треба да успе“ рекла је секретар Драгана Милошевић.

Она је подсетила да је њенo основно професионално опрељење, као дипломиране виолинисте да не запостави уложено знање и таленат, али као жена, која је са 18 година ушла у свет политике и где се по дефиницији тражи борба и снага, јасно је да све ове године и време су баланс између, наочиглед неспојиве  обе професије. И зато је моја порука младим студентима и младим људима уопште да верују у себе, своје снове и идеале и тако ће и успех сам по себи доћи.

Конференција  посвећена подстицању женског предузетништва у овим областима  окупила је  око 50 жена, а конференцију су званично отвориле председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и повереница за равноправност полова Бранкица Јанковић.

Међу присутним успешним женама биле су и покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић, Лара Хам оснивачица и власница лиценце „Quintessetially Adriatc“, Oливера Симовић председница Привредне коморе Новог Сада, Мања Грчић директорка „Антене групе“ за Србију и Црну Гору, Надежда Гаће оснивач и главни уредник портала „Нови Магазин“, Тијана Палковљевић Бугарски управница Галерије Матице српске као и многе друге у свом послу успешне жене, где  су неке од њих и представиле свој пут ка успеху.